A szakértő szerint az exekről való fantáziálás meglepően gyakori, ám nem annyira megvetendő. Inkább egy remek jelzés, hogy vannak olyan dolgok akár a szingli életünkben, akár a párkapcsolatunkban, amelyeket újra kell definiláni, vagy meg kell beszélni. 

Baj, ha az exedről fantáziálsz?

Miért ne fantáziálhatnál az exedről, ha éppen szingli vagy? Az, hogy elváltak az útjaitok, egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden rossz volt a kapcsolatban. Sőt, ha a szex egy erős lába volt annak, akkor természetes, hogy a szépre emlékezni szeretnénk. 

Az is lehet, hogy voltak olyan dolgok a múltban, amelyek abban a kapcsolatban jobban működtek, mint a jelenlegiben. Ez egyáltalán nem baj, talán ezzel a fantáziával felidézheted, ott mit szerettél jobban, és ezt óvatosan tálalhatod is a pasidnak. 

Na de mi is az a három dolog, amit jelenthet, ha az exedről fantáziálsz?

Nem találod a boldogságot a jelenlegi párkapcsolatodban vagy szingli életedben

Teljesen normális, ha a hosszútávú kapcsolatokban monoton időszakokat élünk át, vagy ha csalódások sora ér minket az egyedülálló életben. Használjuk ezért az ex-aktákat jól, mert annak segítségével pontosabban elmondhatjuk, mit szeretnénk, mire vágyunk. 

Mindenkit hozzá hasonlítasz

Ajjajj! Ha a szexben is állandóan ezen kattogsz, hogy a jelenlegivel sosem lesz annyira jó, akkor talán egyáltalán nem vagy túl a korábbi kapcsolatodon. Vizsgáld meg az érzéseid, és ha tényleg így van, akkor inkább engedd el a jelenlegi társadat, mert ez csak rosszabb lesz. 

Nincs köztetek kapocs

Hiába próbálsz mély köteléket kialakítani a jelenlegi pároddal, vagy komoly szándékokkal ismerkedni, a pasik egyszerűen bezárnak. Senki nem adja azt a figyelmet, azt a boldogságot, azt a törődést, amit ő. Vannak ilyen időszakok, de nem szabad, hogy azért, mert más másképpen szeret, mindenkit az exed alá sorolj!

via