Sok szuper szextrükk létezik, ami feldobja a szexuális életet, vannak azonban olyan (kifejezetten undorító) szexszokások is, amik a szexterapeuták szerint rendkívül ártalmasak. A  „szivárványcsók” nevű furcsa trendnek például komoly egészségügyi veszélyei lehetnek; a vabbingot csak szimplán bizarrnak találják; egy másik gyakori szexszokás viszont akár az egész szexuális életet is tönkreteheti!

A nők a rabjai lettek ennek a szexszokásnak

A szexuálterapeuták szerint szexuális felvilágosítás hiánya, az állandósult önkritika és önbizalomhiány, valamint a szexpartnerek nem megfelelő tájékozottsága az utóbbi időben ahhoz vezetett, hogy nemcsak a  pasik lettek a szexvideók  rabjai, hanem a nők is! 🔞

Egy friss felmérés szerint  a 20-as éveikben járó nők 33%-a néz rendszeresen pornót, ami ahhoz vezet, hogy egyre többen akarnak olyan szexet, mint amilyet a szexvideókban látnak. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy a pornófilmekben színészek vannak, akiknek megmondják, mit és hogyan csináljanak — valószínűleg nem is élvezik már a szexet.

A szexuálterapeuták szerint a kevesebb néha több ebből a szexszokásból is

A pornót rendszeresen néző nők emiatt nem fogják élvezni a szexet, hiszen egy valódi együttlét normál esetben nem úgy zajlik, mint egy filmre vett, megvágott szexuális aktus. A szituáció elégedetlenséget, önbizalomhiányt és frusztrációt eredményez, ami végső soron az egész szexuális életre hatással van. Legalábbis a szexuálterapeuták szerint, akik állítják, hogy egyre több nő szenved hasonló problémában azért, mert a pornók miatt megvalósíthatatlan ideáljaik lettek magáról a szexről.


A szakértők megoldásként azt javasolják, hogy pornót csak ritkán, illetve néha, heti egy-két alkalommal nézzenek a nők, de akkor is próbáljanak olyan csatornát vagy olyan formátumot keresni, amik amatőr felvételeken keresztül mutatják be a szexet — így ugyanis nem lesz többé elérhetetlen szexuális énképük a nőknek.

Via