Nem olyan könnyű ellenállni a kísértésnek: azok a tehetséges színészek, akiknek a filmes szexjelenetek nem okoznak különösebb kihívást, gyakran felizgulnak a forgatások közben, de ez persze szigorúan tilos és nagyon cikis is tud lenni. Mi történik azonban akkor, ha a férfi színész is láthatóan fel van izgulva és a női színésznő is alig bír már magával? Kiderítettük! 

Ez történik, ha a színészek felizgulnak a szexjeleneteknél

David Thackeray intimitás szakértőt gyakran hívják különböző filmes produkciók és világsikerű sorozatok forgatására azért, hogy minél simábban le tudja bonyolítani a filmes szexjeleneteket. Ilyenkor az ő feladata nem a rendezés, csak az, hogy minél kevésbé kényelmetlen legyen a szitu a színészek számára. Persze, azért még így is előfordul, hogy a színészek felizgulnak egy-egy szexjelenetes felvétel alatt...

A legfontosabb az, hogy maga a felizgulás ne legyen kellemetlen az egyik színésznek sem. Ezt a leginkább humorral lehet feloldani. Ilyenkor az a legrosszabb, ha valamelyik fél furcsán reagál vagy kínosnak éli meg a szituációt, mert akkor nem fog sikerülni a jelenet

— mondja a szakértő, aki a szexjelenetek előtt mindig nagyon lazán beszéli meg a színészekkel azt, hogy semmi gáz nincs ha ez történik, sőt, ez egy normális reakció. Ekkor viszont arra kéri a színészeket, hogy ha felizgulnak, azt jelezzék és állítsák le a forgatást.

Ha valamelyik színész felizgul, akkor egy köntöst és törölközőt viszünk neki oda és 5-10 percre leáll a forgatás. Nem nagy dolog. A színész ezke után általában már végig tudja folytatni a munkát anélkül, hogy újra felizgulna

— mondja a szakértő, aki egyébként azt szereti, hogy ha a szexjelenetek alatt csak a legminimálisabb stáb (az operatőr, a producer és a rendező) van jelen, mindenki más szerinte várakozhat egy másik helyiségben, ha szükség van rá. 

Netflix
Netflix

A stábnak is fontos szerepe van a szexjeleneteknél

Az intimitás szakértő mindezek mellett részletesen elolvassa a forgatókönyvet, hogy pontosan tudja mikor milyen mozdulat fog történni, amit részletesen át is vesz a színészekkel privátban. Szokta javasolni, hogy a színészek rakjanak egy kis párnát az ölükbe, így nem fog érintkezni a nemi szervük; de a stábot is értesíti minden kulcsfontosságú mozzanatról, ahol esetleg meztelenséget lehet majd látni.

A legfontosabb, hogy a szex és a meztelenség ne egy kínos dolog, hanem egy tök természetes jelenség legyen. Így fog a lehető legjobban, legsimábban lezajlani a forgatás.

Via