Te mit tennél abban az esetben, ha rajtakapnád a férjed, miközben intim üzeneteket küldözget valaki másnak, mondjuk a kolleganőjének? 

Érzelmi viszony a kolleganővel 

„Úgy 8 hónappal ezelőtt a férjemnek érzelmi viszonya volt egy kolleganőjével. Amikor megláttam a chates beszélgetéseiket, sokkot kaptam. 20 éve vagyunk együtt, két gyermekünk van, s bár a dolgok az évek során meglehetősen kemények voltak, azt hittem jól vagyunk, és szilárd, szeretetteljes a kapcsolatunk. Éppen ezért volt sokkoló rájönni: ő másfelé kacsintgat. Teljesen összeomlottam akkor, de nem váltunk el. 

Miután kiderült, mi történik, sokat beszéltünk a dologról, majd úgy döntöttünk, továbblépünk, ő pedig megígérte, hogy nem üzen a nőnek többet privátban. Szerencsére a férjem sokat dolgozik itthonról, így a személyek kontakt kevés köztük. A probléma viszont az, hogy akárhányszor összevitatkozuk valamin, érzem, hogy a bennem lévő harag sokkal intenzívebb, a nővel való korábbi kapcsolata miatt. Azt hittem túl vagyok rajta, de nyilvánvalóan nem. Néha nagyon utálom őt! Mindkettőjüket, a nőt és a férjemet is. 

Annak idején iszonyú nehéz volt elolvasni azokat az üzeneteket, amik olyan bensőségesek, olyan kacérak voltak...Az egész komoly hatással volt rám, pedig azt hittem túl tudok lépni és minden olyan lesz mint régen. Ez azonban nem így lett, minden megváltozott, bennem pedig még mindig rengeteg a sérelem. Ti mit tennétek a helyemben?”

Dilemma 

Ez egy nagyon nehéz, dilemmás helyzet. A felek úgy döntenek, hogy együtt maradnak, de könnyen lehet, hogy csak a megszokás és a kényelem, ami összetartja őket. Persze nem azt mondjuk, hogy a legkisebb akadálynál fel kell adni a kapcsolatokat vagy a hosszabb házasságokat, de az is biztos, hogy ahova képes beférkőzni bármilyen módon egy harmadik fél, ott komoly problémák lehetnek. A fenti eset is jól mutatja, hogy bár a pár beszélt a sérelmekről, sok mindent mégis valószínűle a szőnyeg alá söpörtek, ha nem így lenne a nőben nem dúlna a mai napig intenzív harag. A fenti eset továbbá jól példázza azt is, hogy a férfiak gyakran érvelnek azzal, hogy a röpke üzenetváltások nem számítanak megcsalásnak, hiszen nem volt fizikai kontakt. Pedig valójában a szexi üzenetek, komoly érzelmi megnyilvánulások sokkal intimebb dologra engednek következtetni, mintha csak puszta szexről lenne szó, így mi nők jogosan érezzük úgy, ez bizony megcsalás. 

Van megoldás? 

Egy ilyen helyzetet megoldani, a tramuát feldolgozni nagyon nehéz. Mindenképpen nyílt, őszinte, sőt már-már brutálisan őszinte kommunikációra lesz hozzá szükség, ha pedig máshogy nem megy érdemes szakember, párterapeuta segítségét kérni. Az is lehet, hogy a kapcsolat csak elfásult, de a szerelem, a szikra valahol még ott van, csak fel kell ébreszteni azt valamilyen módon. Nem fogunk hazudni, hosszú lehet az út míg újra egymásra találtok, de ha mindketten ezt szeretnétek, akkor érdemes küzdeni. A fenti történet szereplőjének is azt javasoljuk: beszéljen a férjével, mondja el, hogy még mindig küzd és nincs túl a történteken, máshogy ugyanis soha nem fog feloldódni ez a probléma, csak tovább gyűkik majd a feszültség.