Ahogy mindenkinek más a kedvenc étele, a szex terén sem ugyanazokat szeretjük, és ez teljesen oké! Most összegyűjtöttük neked a 5 legkülönfélépp fétist: lehet, hogy felismered köztük a sajátodat is? 

Kelifern Pomeranz szexuálterapeuta szerint a fétis az élettelen tárgyak, testrészek vagy olyan helyzetek iránti  szexuális vonzalom, amelyeket általában nem tekintenek szexuális jellegűnek, és kívül esnek a mainstreamen.

Ha szeretnéd felfedezni a saját vágyaidat és fétiseidet a partnereddel, a kommunikáció kulcsfontosságú.

Szánj időt erre a beszélgetésre, amikor mindketten nyugodtak vagytok

–  javasolja Pomeranz.

Nem baj, ha eleinte kicsit kínos a dolog, de fontos, hogy engedd el magad. Amíg a szexuális  aktus  két felnőtt ember között történik, beleegyezésen alapul és kellemes, addig minden belefér, nem kell emiatt szégyenkezned. 
Most hoztunk neked néhány példát a fétisre, amiről talán még nem is hallottál.

1. nejlon fétis

Ha valakinek nejlonfétise van, az ahhoz vonzódikaki nejlonharisnyát visel. Sokakat maga a tapintható rész izgat, mások pedig azt szeretik nézni, ha valaki éppen felhúzza vagy lehúzza a szexi ruhadarabot. 

2. Terhes fétis

Ez pontosan az, aminek hangzik - egyeseket a terhes emberek izgatnak fel. A népszerű pornóoldalakon külön részt szentelnek ennek a fétisnek, sőt még egyes társkeresőoldalaknak is van ilyen szekciója. Változó, hogy az emberek mit tartanak szexuálisan vonzónak a terhességben. Egyesek számára a terhes nők  „ragyogása”, a nagy, kerek has vagy a tejjel teli, nehéz mellek látványa az igató. Mások pedig azért találják ezt szexinek, mert bár a terhes nők is szexelhetnek, mégis tabunak tűnik a dolog.

3. Felszarvazás 

A felszarvazás a BDSM és a hatalmi játék egyik formája. A cselekmény során az egyik személy végignézi, ahogy a partnere mással szexel. A cél itt általában a megalázás. A passzív, hallgató személyt az izgatja fel, hogy a partnere mást kíván meg, és élvezi a megcsalással járó izgalmat.

Bár ez nem szabály, a felszarvazás jellemzően azt jelenti, hogy egy férfi női partnere egy másik férfival szexel, és eljátssza, hogy a másikat kívánja meg a pasija helyett. 

4. kor fétis

A kor fétis egy szerepjáték: itt a partnerek úgy tesznek, mintha más korúak lennének, mint valójában. A korfétis a dominancia- és alávetettségi játék egy formájakának is tekithető, ahol a fiatalabb személyt játszó partner gyakran az alárendelt. 

5. Ostorok

Figyelembe véve, hogy az ostor mennyire mainstream lett a perverz és fetisiszta ábrázolásokban, ez a fétis talán számodra sem olyan olyan meglepő.
Holly Richmond szexológus azonban azt javasolja, hogy lassan vágj neki, ha még új az ostorok világa. Ez a fajta játék szórakoztató, de nagyon fájdalmas lehet. Kérdezd meg a partnered, hol szeretné, ha megkorbácsolnák, és találjatok ki egy skálát a fájdalom értékelésére, ahol a 10 a legkeményebb korbács, az 1 pedig a leglágyabb.

Mi legyen a biztonsági szó?
Jó ötlet, ha a „stop”-pon kívül más biztonságos szót is használtok. Válassz valami teljesen véletlenszerűt, amit soha nem mondanál szex közben. Talán próbáld ki a  „bőrönd” vagy  „kiskutya” szavakat. 

Via