Az óvszer használata nagyon fontos. Nem csupán azért, hogy elkerüld a nem kívánt terhességet, de azért is, mert megvéd a nemi betegségektől. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor ennek elhagyásának pozitív jelentése van: ez a fluid bonding. 

Nem csak óvszer nélküli szex

Nagyon fontos, hogy mindig óvszerrel védekezz, ha szexre adod a fejedet. Mindegy, hogy a pasi azt kamuzza-e, hogy allergiás rá, vagy bedurcizik miatta, a lényeg, hogy biztonságban tudd magadat minden értelemben. 

Persze vannak olyan esetek, amikor egy páros annyira benne van a szenvedéllyel teli éjszakában, hogy nem kapcsol a behatolás előtt, hogy itt bizony szükség lenne egy kis kiegészítőre, és óvszer nélkül lesznek egymáséi, ám a fluid bonding nem erről szól.

A fluid bonding az a tudatos döntés, amikor a partnerek meghozzák a döntést, hogy a továbbiakban óvszer nélkül szexelnek majd. Ez ugyanis új határokat, új bizalmi szintet, és új körülményeket állít fel. 

Mit ad a fluid bonding?

A fluid bonding magyarul folyékony köteléket jelent, ami azt jelenti, hogy a felek megbíznak annyira a másikban, hogy tudják, senki nem szexel harmadik féllel, így a betegségeket nem tudják behozni a kapcsolatba. 

Ezzel nagy kockázatot vállalnak a felek, ám az biztos, hogy ennek eredményeként egy teljesen új szintre jut a két ember viszonya. Evan Goldstein végbélsebész a következőként vélekedik a fluid bondingról:

Vannak emberek, akik számára a szeretet legegyértelműbb kifejezése, hogy védekezés nélkül szexelnek. Hatalmas lépés ez egy kapcsolatban, ugyanis mi lenne az elkötelezettség mélyebb jele, mint a testnedvek cseréje? 

Több oka is lehet annak, hogy a párok úgy döntenek, hogy a fluid bondinggal folytatják tovább a szexuális életüket. Egyrészt, minden fal megszűnik a két fél között, másrészt, sokak szerint így sokkal kényelmesebb a szex. Intimebb lehet az együttlét, és mellette nagyon kifejező is: a kapcsolat már egy olyan szinten van, ami hihetetlenül erős érzelmi kapcsolatot és bizalmat jelent. 

via