Egészen megdöbbentő, hogy milyen dolgok derülnek ki nap, mint nap a szexről: egyszer azt halljuk, hogy tényleg vannak olyan szexis dalok, amik mindenkit beindítanak, máskor arra derül fény, melyik hónapban szexelünk a legtöbbet, aztán persze az is kiderül, hogyan érhetjük el az orgazmust pillanatok alatt, behatolás nélkül.

Ha pedig eddig nem tudtad volna, a szex nemcsak ott lent van rád nagy hatással, hanem más testrészedre kihat – első tippre nem is gondolnád, hogy mire!

Úgy néz ki, hogy okosabbak leszünk tőle

A legújabb kutatások közvetlen összefüggést találtak az optimális agyműködés és az együttlétek gyakorisága között, ami röviden azt jelenti, hogy minél többet szexelünk, annál okosabbak leszünk! 

Jó persze, azért ez így nem igaz, hiszen csak a szextől senki sem lesz egy Einstein, de a gyakori szex tényleg hozzájárulhat a kognitív képességek (emlékezés, memória stb.) optimális működéséhez, ami azért elég jó hír. Főleg úgy, hogy a szex még egy halom másik egészségügyi problémára is megoldást jelenthet a menstruációs fájdalmaktól kezdve a depresszión és a krónikus stresszen át egészen a migrénig. 

Kár, hogy egyre kevesebbet szexelünk

Rossz hír azonban, hogy a friss felmérések szerint egyre kevesebb nő van megelégedve  a szexuális életével és úgy alapból kevesebbet szexelünk, mint mondjuk 10-20 éve. Ennek okára még nem derült fény, az azonban biztos, hogy a boldog élet egyik nagy titka a rendszeres szex, akár partnerrel, akár partner nélkül, vibrátorral csinálod. 

Via