A konfliktus kulcsa a kommunikáció, ám nem feltétlenül szerencsés, ha a magánéletünkbe bevonunk egy haramadik felet is, ugyanis a háromszögelés többet árthat, mint használ egy kapcsolatban

A háromszögelés veszélyei egy kapcsolatban

Nagyon sok esetben, mikor a párok összevesznek, így érzik, hogy fájdalmukat, dühüket muszáj megosztaniuk egy harmadik féllel is. Utóbbi pedig ezáltal beleavatkozik a kapcsolatotokba, hiszen tanácsot ad. Szakértő szerint ennek azonban megvannak a veszélyei.

Ez egészségtelen és szükségtelen gyakorlat. A harmadik fél okkal amellett a személy mellett fog állást foglalni, aki közel áll hozzá, így oda a semlegessége. Megvannak a saját előítéletei, amelyek árthatnak a kapcsolatnak.

Hozzátette, hogy a háromszögelési technika olyan következményeket okozhat, mint az érzelmi abózus, ami elbizonytalanítja a feleket, és az egészségre is hatással lehet. 

Így tegyél ellene

A háromszögelés akkor elfogadható, ha kölcsönös megegyezésen alapul, ellenkező esetben viszont meg kell kérdezned magadtól, hogy miért érzed azt, hogy egy másik felet is bele kell vonnod a kapcsolatotokba.

A háromszögelés azt mutatja, hogy a pár függ egy harmadik féltől, mivel a két partner nélküle nem tud kommunikálni. A kommunikáció pedig az egészséges kapcsolat egyik alappillére.

Fontos, hogy ismerd fel, hogy pároddal miért vesztetek össze. Gondolkodj tiszta fejjel, szükség esetén pedig beszéljetek szakemberrel.

Egy képzett terapeuta vagy szakmai támogatás is segíthet a háromszögelés helyes elsajátításában.

via