Bár a maszturbálás egy teljesen egészéges és szórakoztató szexuális tevékenység, még mindig rengeteg előítélet és stigma övezi, ami miatt a legtöbben félnek kísérletezni az örömszerzés, terén. 

Nos, a jó szex alapja a saját tested ismerete, az érzékszerveid felfedezése és minden olyan izgató tevékenység elsajátítása, ami örömet tud okozni neked – éppen ezért fontos, hogy a maszturbálást ne csak ímmel-ámmal csináld, hanem legyél benne nagyon-nagyon jó! Mi most ebben segítünk neked!

1. Hozd magad hangulatba!

Többféle módon is felizgathatod magad: szabadon fantáziálhatsz arról, akiről csak akarsz, az ujjaiddal felfedezheted a testedet, képeket és videókat nézhetsz, hallgathatsz erotikus hangoskönyveket stb. A változatosságban pedig az a jó, hogy így nem kell minden egyes maszturbálásnak ugyanúgy lezajlania – ez a szexben is így van. Ha mindig ugyanaz a forgatókönyv, egy idő utána unalmassá válik a történet!

2. Hagyj időt magadnak!

A gyors meneteknek is megvan a maguk hangulata, de igazán csak akkor szabadít fel a szex, ha nem sietsz sehova! Élvezd ki a pillanatot és ne sajnáld az időt a tested felfedezésére – hidd el, megéri! Gyújts gyertyákat, vegyél egy forró fürdőt, pihenj le egy kicsit, masszírozz be egy krémet a testedbe és figyelj rá, hogy melyik porcikád hogyan reagál a gyengéd érintésre.

3. A tudatosság a kulcs

A maszturbálás sokaknak pont azért nem szerez örömöt, mert nem tudják magukat elengedni. Megy a stresszelés, hogy ki zavar meg, mi mindent kell még aznap csinálnod és még sorolhatnánk – rosszabb esetben pedig még lelkiismeret-furdalásod is lesz amiatt, mert ezzel töltöd az időt. Ne legyen! Tudatosítsd magadban, hogy az örömöt mindig megérdemled, ezért ne sajnálj egy percet sem ezzel tölteni! 

4. Fókuszálj a csiklóra!

A maszturbálás legelső lépése a csikló felfedezése. A csikló az a kis gyöngy alakú, borsónyi méretű rész, ami a vaginád felsőbb részén található, az ajkak között. Stimulálása orgazmust idéz elő, és a szexterapeuták szerint pedig úgy lehet a legkönnyebb a csúcsra jutni, ha ezt kis gyöngyöt kényezteted. Persze sokféle orgazmus létezik, de ez az egyik legalapvetőbb formája a saját örömszerzésnek.

5. Késleltess!

Miután a csikló izgatásával már többször is megtapasztaltad az orgazmust, érdemes bevetned a késleltetést, amivel nemcsak elnyújtható, de erőteljesebb is lehet az orgazmusod. Ezt úgy lehet elérni, ha az orgazmusközeli pillanatokban egyszer csak megállsz, és nem mozdulsz pár pillanatig. A tested ilyenkor visszavonulót fúj, lenyugszik, legközelebb viszont már olyan erősen fogod átérezni, hogy alig fogod tudni magadat visszatartani. A gyakorlottak akár többször is képesek ezt alkalmazni maszturbálás és szex közben is, a végeredmény pedig fan-tasz-ti-kus lesz!

6. Próbáld ki a behatolást!

A csikló felfedezése után, de még a szex előtt érdemes a saját ujjaddal kipróbálni a behatolást. A középső, a gyűrűs és a hüvelyk ujjadat nyújtsd ki, a többit pedig zárd a tenyeredbe. Óvatosan fedezd fel a behatolás élményét és mozgasd az ujjaidat le-föl, körkörösen, valamint nyomó mozdulatokkal.

Ez először kissé furcsa élmény lehet, de hamar meg lehet szokni – főleg azért, mert minél többször csinálja az ember, annál jobb. A szex előtt, illetve az első néhány szex alkalmával a behatolás során néha előfordulhat egy kis vérzés, de ez teljesen normális! 

6. Ne felejtsd el a sikosítót!

A zselés-krémes állagú sikosítóktól kellemesebb, jobb és gyengédebb lesz a szex, valamint a maszturbálás. Az első alkalmaknál különösen hasznos lehet, mert használatuk miatt könnyebben a vaginába lehet hatolni. Így nincs fájdalom, nincs hüvelyszárazság, semmi nincs, csak az élvezet! 

7. Fedezd fel a vibrátorokat!

Tapasztalatgyűjtésnek és egy kis bátorításnak sem utolsó a vibrátorok használata, amelyet főleg az első néhány szexuális élmény után ajánljuk használni. Ezek a pénisz formájú szerkezetek teljesen biztonságosak, különböző méretben és formában kaphatóak.

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Kezdőknek a legkisebb, legalapvetőbb változatot ajánljuk, az olyan miniket, mint például ez, a későbbiek folyamán viszont rengeteg funkciójú és méretű vibrátor közül is fogsz majd tudni válogatni.

8. A test többi részét sem érdemes elhanyagolni

Tévhit, hogy az orgazmust csak a csiklós vagy vaginális izgatással lehet elérni! Sokaknál már csak mellbimbók izgatására is kialakulhat az orgazmus, de a fülcimpák gyengéd ingerlése is képes kiváltani orgazmusszerű örömöt. Nem érdemes kihagyni ezeknek az erogén zónáknak a felfedezését, mert különben nagyon sok mindenről lemaradsz! 

Via