Az Adam & Eve szexjátékokat és vibrátorokat árusító webshop nemrég egy olyan anonim felmérést tett közzé, amiben a vásárlók preferenciáit mérték fel azzal kapcsolatban, hogy sötétben, nulla fénynél vagy világosban, lámpákat felkapcsolva szeretnek-e inkább szexelni.

A felmérést 2011-ben végezték el először, de tavaly, tíz év elteltével is megcsinálták a tesztet, mert kíváncsiak voltak arra, hogy van-e különbség. Hát volt, nem kevés, de azért a lényegi dolgok nem változtak. Nézzük is, hogyan szeretkeznek a legtöbben: sötétben vagy világosban? Íme az eredmény! 

A 2011-es kutatás eredményei

A 2011-es felmérésből tehát az derül ki, hogy az emberek többségének mindegy volt, hogy sötétben vagy világosban szexelnek-e, de azért a nulla fényes együttlétekre voksoltak a legtöbben. Kevesen voltak azok, akik csak lámpafénynél tudtak izgalomba jönni, ez pedig nem különösebben változott tíz év elteltével sem.

Fotó: jackfoto

A 2021-es kutatás eredményei

A 2021-es felmérésből hasonló adatok derültek ki, ám az arányok némileg változtak: az például már egyre kevésbé fontos az embereknek, hogy világosban vagy sötétben szeretkeznek-e, ami mindenképpen jó hír – ahogyan az is, hogy egyre kevesebben preferálják a vaksötétben való együttléteket.  

A legtöbb pár számára a kedvtől, az önbizalom mértékétől és a napszaktól is függ az, hogy világosban vagy sötétben szexelnek-e. Míg a sötétben való szeretkezés nagyon érzéki lehet, a tapasztalataim szerint legfelszabadultabb pároknak teljesen mindegy, milyen fényviszonyok között történik az együttlét.

– nyilatkozta az eredményekről az Adam & Eve cég szexológusa, Dr. Jenni Skyler. Természetesen nem (csak) attól függ a jó szex, hogy sötétben vagy világosban szeretkeztek-e a partnereddel, hanem egy halom másik dologtól is: a képességeitektől, a megfelelő szexpóztól, a jó kommunikációtól , az érzéseitektől stb. Van akinek izgalmasabb hol így, hol úgy: te hogyan állsz ezzel? Szavazz, mondd el a véleményed te is!

Szavazás

Via