Tuti hallottál már róla te is, hogy ha ananászt eszel, csodás ízű és illatú leszel ott lent, de sajnos rengeteg olyan tényező is van, ami nem feltétlenül jó irányba változtatja meg a dolgokat. Mutatunk is 5-öt! 

1. Lúgos ételek

Az egészséges hüvelyek pH-ja általában savas, így minden olyan étel vagy termék, amely megváltoztatja ezt a pH-t, rosszabb szagúvá teheti a hüvelyt. Tehát ha curry-t, más erős fűszereket, fokhagymát vagy  spárgát eszel, az megváltoztathatja az ízedet, a fentiek pedig magyarázatot adhatnak a számtalan „a pisimnek spárgaszaga van” viccre is. 

2. Antibiotikumok

Az antibiotikumok szedése megváltoztathatja a hüvely természetes baktériumait, gombás fertőzéseket okozhat, és a hüvelyváladák megváltozását eredményezheti. Mivel az antibiotikumok elpusztítják az összes jótékony baktériumot is, ez megváltoztathatja a pH-t, ami miatt változhat a flóra, és a hüvelyváladék is, nem feltélten jó irányba. 

3. Vitaminok

Nyilvánvalóan továbbra is szedd a vitaminjaidat, ha szükséged van rá, de  a túl sok B-vitamin szedése furcsa szagokat okozhat, különösen, ha egy maréknyi multivitamint szedsz be. De ne feledd, az egészséged mindennél fontosabb!!

4. A menstruációd

Előfordulhat, hogy közvetlenül a  menstruációd  előtt vagy után fémesebb ízt érzel, ami a véred vastartalmának köszönhető, így könnyen lehet, hogy lentre is kihat. De ne aggódj, ez azért nem olyan nagy ügy. 😉

5. Edzés

Bár ehhez nem kell orvosnak lenni, de az edzőteremben való izzadás sósabb ízt okozhat, az izzadság sótartalma miatt, így ezzel is számolj! 

Ha csak egy kis változást tapasztalsz, az nem jelent azonnal rosszat, viszont ha úgy érzed, valami nagyon nem stimmel, mindenképp keress fel inkább egy orvost!

Via