Első hallásra furcsának tűnhet, hogy van egy olyan speckó hónap, amikor az átlagosnál jóval többet szexelnek az emberek, pedig tényleg van – ráadásul nem egy tipikus téli „összebújós” hónapról van szó, hanem az év egyik legmelegebb időszakáról! 

A brit Love Honey szexjátékszereket forgalmazó oldal egyik anonim felmérése nemrég arra volt kíváncsi, hogy hónapokra lebontva mégis  mikor szexelünk a legtöbbet, a végeredményből pedig az derült ki, hogy nemsokára, azaz júliusban! 

Júliusban a szexi hónap

Az idei felmérést közel 2000 ember töltötte ki, akik közül sokan házasságban vagy tartós párkapcsolatban vannak, de olyanok is akadnak, akik egyedülállóak és csakis alkalmi partnerekkel élik a szexuális életüket. Mindez azonban nem befolyásolta az eredményt, mert teljesen mindegy, hogy alkalmi vagy állandó partnerrel rendelkezünk, így is-úgy is az év egyik legmelegebb időszakában, júliusban bújunk a legtöbbször ágyba!

A felmérést kitöltő párok 22%-a ráadásul nyíltan bevallotta, hogy júliust is tartják a legszexibb hónapnak: állításunk szerint azért, mert ilyenkor lazulnak a munkahelyi szabályok, többet lehet kint lenni a levegőn, hosszabbak a nappalok, kevesebbszer van bent a főnök és a szabadságolások miatt amúgy is nagy káosz van az irodában.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbben júliusban mennek vagy készülnek a nagy nyári vakációra, ami már önmagában feldobja mindenkinek libidóját! A kapcsolatban élők ugyanis egyöntetűen nyilatkozták, hogy a nyaralás alatt tényleg többet gyűrik a lepedőt, mint otthon, ez pedig teljesen érthető.

De hogy pontosan mennyi az annyi?

Nos, júniusban átlagosan heti 3.2 alkalommal bújunk ágyba, júliusban már négyszer (!), augusztusban viszont ez a szám már megint kicsit lecsökken 3.7-re. Azért még így sem rossz a dolog, főleg, ha egy pillantást vetünk a felmérés végeredményére, amiből az is kiderül, hogy egész évben novemberben és januárban szexelünk a legkevesebbet. 

Nézzük is, hogy átlagosan hányszor bújnak ágyba a párok hetente az év különböző szakaszaiban!

Januárban 2,3-szor, februárban 2,8-szor (köszi Valentin-nap!), márciusban 2,5-ször, áprilisban 2,6-szor, májusban 3-szor, júniusban 3,2-ször, júliusban 4-szer (!), augusztusban 3,7-szer, szeptemberben 2,7-szer, októberben 2,6-szor, novemberben 2,1-szer, decemberben pedig 2,9-szer! 

Szavazás

Via