Különleges felmérést készített a Yale, amelynek munkatársai döbbenetes felfedezést tettek: kedvesebbnek látnak egy nőt a férfiak, ha a hölgy ezt csinálja. 

Mit kell tenni ahhoz, hogy egy férfi kedvesebbnek lásson?

Na de mit? Mi az a nagyon egyszerű dolog, ami mégis jó pontot szerezhet nekünk az ismerkedés során? A kezünkben tartott meleg ital. Nem vicc, a Yale pszichológusai kimutatták, hogy azok a nők, akik egy csésze meleg italt tartanak a kezükben, sokal nagylelkűbbnek, gondoskodóbbnak és kedvesebbnek tűnnek. 

Sőt, arra az összefüggésre is rájöttek, hogy miután valamilyen meleg dolgot fogunk a kezünkben, sokkal szívesebben adunk valamit a környezetünkben lévőknek. Miután pedig hideg dolgot tartottunk a kezünkben, sokkal nagyobb kedvünk van megvenni, vagy éppen elvenni valamit. 

Cozy képek = meleg szívek

A felmérés során egy csapat tesztalany meleg italt tartott a kezében, mások pedig jegeskávét. Azokról, akik a forró csészével a kezükben jelentek meg, azokról idegen emberek sokkal kedvesebb tippeket fogalmaztak meg. Kedvesebbnek látták őket, melegszívűbbnek, sokkal nagyobb kedvük volt ismerkedni velük. 

Akik jegeskávét tartottak, azokat az embereket szívesebben kerülték volna el, nem hozták meg a vágyat arra, hogy velük akarjon valaki egy társaságba kerülni. Gondolj csak bele! Te is imádod azokat a képeket, amikor valaki egy nagy csésze teával kuckózik? Téged is átjár a meleg, kedves és meghitt hangulat? Most már tudod miért!

via