A jó szex rengeteg dologtól függ: van, aki csak akkor indul be, mikor szerelmes lesz, másnak viszont egy jó test vagy egy érzéki csók is elég ahhoz, hogy izgalomba kerüljön. Az orgazmushoz tehát rengeteg út vezet, ami sokféleképpen el lehet érni. Van azonban egy olyan kérdés, amit a szexterapeuták szerint mindenképpen fel kell tenni szex előtt, akkor is, ha nagyon cikinek vagy éppen tabunak tartod. Vajon mi lehet az?

A kérdés, amit fel kell tenned szex előtt 

Ha már túl vagytok a szexuálisan terjedő betegségeket firtató kérdéseken, akkor jöhet a szex! Gondolnád te: a szexterapeuták viszont figyelmeztetnek, hogy még ezeken túl is van egy olyan kérdés, amit sokan kényelmetlennek tartanak feltenni, pedig hihetetlen módon javítja az együttlétek intenzitását. Ez a kérdés nem más, mint a következő.

Hogyan éred el a csúcsot? 

Állítólag ha ezt a kérdést felteszed, akkor nemcsak a saját dolgodat könnyíted meg, hanem a partneredét is, hiszen a válasz már ad egy iránytűt arra, hogyan tedd boldoggá a partnered. Persze, a kérdés megválaszolása visszafelé is nagyon fontos: szex előtt érdemes tudatnod a partnereddel, mit szeretsz és mit nem a szexben, mert így még könnyebben fog tudni örömet szerezni neked.

Sokan cikinek tartják ezt a kérdést

A szexterapeuták szerint viszont az emberek többsége nemcsak az első együttlét előtt, de még évek múltán sem teszik fel ezt a kérdés a partnerüknek, ugyanis kínos, már-már tabu számukra erről beszélni.

Sokak szerint tapasztalatlanságot és tudatlanságot feltételez róluk az, ha megkérdezzük a partnerünket, hogyan szeret a csúcsra jutni. Holott a válasz olyan információkhaz juttathat bennünket, amiket csak évek múltán, sok-sok együttlét után tudnénk meg a partnerükről. És akkor sem biztos, hogy úgy csinálnánk, ahogyan pontosan ő szereti

— mondják a szexterapeuták. A szakértők szerint tehát a szex előtt mindenképpen érdemes rákérdezni arra, hogyanszereti a partnered a szexet és hogyan ér a legkönnyebben csúcsra, mert így biztosan nem lesznek kényelmetlen, cikis percek és besülések a hálószobában. 

Via