Kinek milyen síkosítót érdemes venni? Az alábbi néhány tippet a Healthline összeállítása alapján szedtük össze, de elölrájóban érdemes leszögezni, hogy a behatolással járó szexben általánosságban igaz, hogy minél nedvesebb-síkosabb, annál jobb. Szóval egy kis rásegítéssel minden bizonnyal csak jót teszel, mert az esetek zömében síkosítóval jobb a szex.

A síkosítók többsége vízalapú, szilikonalapú vagy olajalapú, esetleg ezek keveréke. Elsősorban a te preferenciáidtól és szokásaidtól függ, hogy melyik a legjobb számodra.

1. Víz

Szóval vízalapú síkosítót akkor érdemes választanod, ha ugyanazt a terméket több célra is szeretnéd használni: a víz alapú síkosító a legtöbb szexjátékkal és óvszerrel is kompatibilis. Ha fontos a számodra az egyszerű tisztíthatóság, akkor is ezzel jársz a legjobban, mert könnyű lemosni és nem hagy foltot.

Ha korábbi tapaszalataiad alapján nem szereted a túl vizes vagy túl ragadós termékeket, akkor értelemszerűen jobb, ha nem vízalapú síkosítót választasz. Ha a zuhany alatti szex is az étlapon van, akkor szintén nem biztos, hogy ez lesz számodra a legjobb megoldás, mert a vízalapú síkosítót a zuhany szinte azonnal lemossa.

2. Szilikon

A szilikonalapú síkosítók azért népszerűek, mert különösen finomak, jó érzést keltenek a bőrön, nem irritálnak, hipoallergének. Nagy előnyük még, hogy tartósabbak is, ha egyszer már használtad, nem kell néhány perc múlva újrasíkosítani.

Akkor viszont nem neked valók ezek a termékek, ha szilikonból készült szexjátéko(ka)t. Ezeket a szilikonalapú síkosítók ugyanis tönkretehetik, de ezt az információt mindig megtalálód a síkosító és a szexjáték termékleírásában egyaránt.

3. Olaj

Akkor fogod imádni az olajalapú síkosítókat, ha a partnereddel gyakran ötvözitek a szexet a masszázzsal. Rengeteg ilyen síkosító ugyanis masszászolajként is funkcionál. Nagy előnye még ezeknek a termékeknek, hogy a szilikonhoz hasonlóan általában jóval tartósabbak a vízalapú síkosítóknál, azaz ha hosszabb ideig hancúroztok, akkor sem kell pár percenként mindig újrasíkosítani.

A foltokra háklisoknak azonban lehet, hogy nem lesz a kedvence ez a termékcsalád, merthogy az olajos dolgok elég nehezen tisztítható foltokat tudnak hagyni néha, szóval a bútorkárpitra ne menjen belőle! Fontos még tudni, hogy az olajalapú síkosítók nem barátai a latexből készült óvszereknek, szóval ha kondommal védekeztek, ezt is figyelembe kell venni. Sőt, egy kutatás úgy találta, hogy olajalapú síkosítók használata esetén valamivel nagyobb az esélye a candidafertőzésnek.

Ettől függetlenül van, aki a természetes olajokra esküszik, mint például kókusz- vagy olívaolaj, de ha rendszeresen használsz síkosítót valószínűleg jó befektetés egy kifejezetten erre kifejlesztett, neked megfelelő és biztonságos terméket választanod.

Via