A neten szinte állandóan bukkannak fel új kutatások szexről, a legmenőbb pozíciókról, a tökéletes(nek hitt) pénisz méretről és még egy halom olyan dologról, amiről jó tudni. Nem árt tudnod azonban, hogy még így is rengeteg olyan furcsa hír/állítás terjed, aminek a fele sem igaz, sőt, tényleg semmi alapja nincsen! Pláne, ha szexről van szó…

Épp ezért, most úgy döntöttünk, hogy lerántjuk a leplet az öt leggyakoribb szexmítoszról, hogy többé se te, se a barátnid ne dőljetek be ezeknek a netes mendemondáknak! Lássuk is őket.

1. A merevedési zavar együtt jár a korral

Bár a merevedési zavar a férfiaknál nem ritka, semmiképpen sem lehet azt mondani, hogy minden férfinak van, főleg nem azt, hogy csakis egy bizonyos kor után jelentkezik. Ez nem egy általános jelenség, ami törvényszerűen bekövetkezik. Raádásul fiatalabb korban is gyakran előfordul. Ha tehát ezt tapasztaljátok a pároddal, mindenképpen vizsgáltassa ki magát, mert később csak rosszabbodhat a helyzet! Ness Cooper szexológus szerint például a 70 éven felüli férfiak 70%-nak csak azért van merevedési zavarja, mert nem kezdik el azt időben kezelni. 

2. Ha tényleg szerelmes vagy, a szexnek nem lenne szabad fájnia

Ekkora butaságot! A szex ezernyi dolog miatt fájhat, aminek semmi köze a szerelemhez. Soroljuk? Vaginális diszfunkció (vaginizimus), hüvelyszárazság, hüvelygomba, bakteriális fertőzések, túl durva együttlét és még folytathatnánk. Ha  fáj a szex, azt ki kell vizsgáltatni és el kell menned egy nőgyógyászhoz, mert még a legnagyobb szerelemben is előfordulhat, hogy nem tartod kellemesnek az együttléteket. Ennek viszont semmi köze az érzésekhez, tehát ne hagyd, hogy bárki is elhitesse veled ezt a bugyuta mítoszt! Ha a szex fáj, annak utána kell járni!  

3. Könnyen ki lehet szúrni, a szexuális úton terjedő betegségeket

Tényleg? Na és honnan? Bár a hüvelygombát és a nemi herpeszt könnyen észre lehet venni, a legtöbb szexuális fertőzés olyan alattomos, hogy teszt nélkül szinte nem is lehet őket megállapítani. Épp ezért annyira fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok és az óvszer használata, mert ránézésre nem lehet kiszúrni, ha valakinek szexuális úton terjedő betegsége van! 

4. A WC-ülőkéről bármilyen nemi betegséget el lehet kapni

Ezt már mi is hallottuk vagy ezerszer és 100%, hogy NEM igaz! Ness Cooper szexológus meg is esküdött rá, hogy a szexuális úton terjedő betegségek (ahogy a nevük is mutatja) nem terjednek a műanyag WC-ülőkéről, mert ezek a bacik a testen kívül nem élik át annyi ideig, hogy el lehessen őket kapni. 

5. A megszakításos trükk hatásos védekezési módszer

Jó vicc! Persze szuper lenne, de ez sajnos nem igaz. Már az előváladéktól is teherbe lehet esni. Szóval, még elélvezés nélkül is teherbe eshetsz, ezért a megszakításos trükkök semmiképpen sem nevezhetők biztonságos védekezési módszernek! 

Via