A 18. és 19. században a maszturbációt betegségnek tekintették, amely pszichés vagy fizikai károsodást, például vakságot vagy őrültséget okozhat. Ez az orvosi és erkölcsi pánik a maszturbáció körül még ma is formálhatja a hiedelmeket, tévesen.

Azt hitték, komoly betegségek előszobája a szexhiány

A női önkielégítés történetéről keveset tudunk, különösen azért, mert a nők történetének tanulmányozása maga is viszonylag új fejlemény. A történelem során jellemzően a nők jámbornak és tisztességesnek számítottak, és az erotikus viselkedést csak a heteroszexuális házasságon belül tartották helyénvalónak.

Orvosi szövegek is hirdették azt az elképzelést, hogy a hajadon nők testi betegségekben szenvedhetnek a szexuális aktivitás hiánya miatt. Széles körben elterjedt az a vélemény, hogy a nőknek megvan a saját típusú ondójuk, amely hozzájárult a szaporodáshoz. Ennek a magnak a felhalmozódása a szexuális felszabadulás hiánya miatt számos rendellenességet okozhat, például az anyaméhből kezdődő őrületet.

Kővibrátor

A németeké a világ legrégibb vibrátora, amelyet iszapkőből faragtak ki, mintegy 28000 éves, és 20 cm hosszú. Elképzelni is fájdalmas, milyen lehetett, amikor egy nőbe ezzel hatoltak be. Borzasztó anyag, statikus, hideg és nehéz - még belegondolni is rettenetes!

Kleopátra beteges ötletei

Kleopátra nagyon kelendő volt a férfiak körében, ám gyakran inkább úgy döntött, inkább magában szeretne a csúcsra jutni. Volt, hogy egy hosszúkás tököt töltött meg darazsakkal, máskor pedig kígyókkal helyettesítette. Sokak szerint ez volt a veszte is. Ma ezért már azonnal börtön járna. 

Csoportos élvezet

Az ókori pogány csoportok a Közel - Keleten úgy vélték , hogy a maszturbáció a bőség szimbóluma. Így a jó termés biztosítása érdekében az emberek együtt maszturbáltak, hogy maguk mellé állítsák a termékenységi isteneket. A cél az volt, hogy mind egyszerre érjék el a csúcspontot, mint egy szimfónia. 

Kismedence masszázs

A viktoriánusok úgy gondolták, hogy a nők általában a szexuális aktus hiánya miatt hisztisek, így kismedence masszázsban részesítették őket, hogy megnyugodjanak. A hisztériát pszichológiai betegségnek tekintették, amely álmatlanság, idegesség, izomgörcsök és légszomj formájában nyilvánult meg. Ezeket enyhítették a pajzán masszázzsal, amelynek eredeményét orvosi orgazmusnak neveztek. Ezzel a lehetőséggel általában a tehetősebb nők élhettek. 

A mai vibrátorok előszobája

Az orvosoknak általában sokáig fájt a kezük, miután megmasszírozták ezeket a hisztisnek vélt nőket. Ezért Dr. George Taylor feltalált egy meglehetősen ijesztő kinézetű gőzhajtású vibrátort, amelyet Manipulátornak hívtak, hogy segítse az orvosokat ebben a nehéz munkában. Ezt követően, Hamilton Beech 1902-ben fogyasztói használatra bocsátott egy elektromos vibrátort, a többi pedig már történelem. 

Via