Az első alkalom nagyon fontos, ám ha rosszul sikerül, akkor egy életre nyomot hagyhat. Nemcsak a hagyományos szexet illetően, de az anális szexre is igaz ez. 

Az anális szex fontos lépései

Éppen ezért nagyon fontos, hogy különösen nagy figyelemmel és érzékenységgel közelítsük meg a témát, és a vaginális szex esetében is előkészület központúak kell hogy legyünk, ez fokozottan igaz az anális szexre. 

Az anális szex ugyanis ha jól csinálják, egyáltalán nem fájdalmas. Ez pedig legfőképpen azon múlik, mennyire készülünk fel rá, és mennyire vagyunk fáradtságosak az előkészületek után. 

Egy 2019-es felmérés szerint, már a nők 53 százaléka, azaz több mint a fele próbálta már az anális szexet, ami azóta csak tovább nőhetett. Nem gondoltad volna, igaz? 

A kulcs a lazaság

Hiába mondod azt, hogy szeretnéd. Ha vannak benned gátek, görcsök, akadályok, akkor sajnos előfordulhat, hogy a testedben bontakoznak ki ezek az érzelmek, feszültségek. A tested pedig merev és feszült lesz, ami miatt a behatolás fájdalmas lehet. 

Megoldás: tényleg teljesen testtel és lélekkel kell akarnod ezt, hogy jó élmény legyen. Ha kételkedsz, semmiképpen se tedd!

Síkosítás

Vannak, akik síkosító nélkül kezdenek bele az anális szexbe, de ez óriási hiba, amit mindenképpen kerülj. A legfontosabb a kenőanyag, hogy a pénisz útja ebben a szokatlan környezetben is sikamló és csúszós legyen. 

Megoldás: Amint azt érzed, hogy kicsit is kellemetlen, azonnal pótoljátok a síkosítót. 

Beszélgetés hiánya

Lehet, hogy te tényleg szeretnéd és ő is, ám sosem beszéltetek mélyebben a témáról. Ezért te a behatolás közben stresszelsz, azon gondolkodsz, mi lesz ha éppen ez vagy az történik? A tested ilyenkor is automatikusan bezárhat, ami fájdalmat okoz. 

Megoldás: Beszéljetek sokat az anális szexről! Beszéljétek meg, hogy mi lesz, ha fájdalmas lesz. Hogy kinek mi a feladata utánanézni, beszerezni. Hogy kinek miért fontos ez. És persze a kínos kérdéseket is érintsétek, hogy tényleg semmit ne érezz cikinek!

via