Könnyes búcsú, záródó ajtók, egy kis csokika, Bridget Jones, aztán hagyjuk egymást békén. Már nem is nyomozgatsz utána, gyógyuló sebek, aztán hajnalban jön az értesítés, amitől nemcsak aznap, de egész héten nem alszunk vissza: Mr.Big likolja a bejegyzésedet. Köszi!

Miért lájkolja az exem a posztjaimat?

De tényleg. Minek? Bűntudatot érez? Vissza akar kapni? Éppen a közös fotóinkat nézegette és sír? Rájött, hogy úgysem kap jobbat? Látja, hogy mással randizom? Vagy csak részeg és holnapra elfelejti? Ha lenne elég hely sem tudnánk felsorolni, hány ok és indíttatás állhat a likeolás mögött. Egy gombnyomás, egy kattintás, és legalább egy hét a CIA-t megszégyenítő kombinálás - ezt tudja ma egy kedvelés. Na de mi állhat a háttérben a hozzáértők szerint? 

Connel Barrett szakértő, a Dating Transformation alapítója és vezető randevú coach, valamint Dr. Gary Brown Los Angeles-i páterapeuta szerint egyáltalán nem ritka, hogy az ex a szakítás után is kedveli korábbi kedvese fotóit, megosztásait. 

Véleményük szerint, ha te adod ki az útját a pasinak, akkor a like annak a jele, hogy ő nem szeretne továbblépni. Így ha egy képedet likeolja a semmiből feltűnve, akkor a kedvelést kapcsolattartásnak szánja, szeretné jelezni, hogy továbbra is itt van. 

Vannak olyan kapcsolatok, amik még a szakítás után sem érnek véget érzelmileg. Gondolj bele, már nem vagy neki ott. Nem szereted, nem találkozik veled, nem bújhat hozzád. Csak ez a gombnyomás az, ami megmaradt neki. Ez nem sok, de ez mindene ami van. 

Szemmel tart

Nemcsak azt jelezhetik ezzel, hogy hiányzol és várnak vissza, de azt is, hogy tudnod kell: ellenőrzés alatt állsz! Mert ők figyelik, hogy merre mész, kivel mész, mit csinálsz, mit hallgatsz, merre tartasz éppen, mindent, amit csak kiposztolsz, vagy meredekebb esetekben azt is, amit más posztol rólad.

A szakértő szerint egyébként ugyan a like kedvesnek tűnhet, valójában egy elég passzív agresszív kifejezési módja a békülési szándéknak. Ahelyett, hogy felhívnának vagy SMS-t küldenének, esetleg személyes találkozóra hívnának, csak lábujjhegyen lépkednek utánad. Ehhez nem kell bátorság, mert akár el is veszhet a sok értesítés mellett, így ha te nem lépsz valamilyen irányba, akár évekig megragadhat a kapcsolatotok ezen a szinten. 

Via