A maszturbáció számos előnnyel jár. Amellett, hogy örömet okoz, ellazít, segít a pihentetőbb alvásban, segít jobban megérteni a testünket és az örömforrásainkat. Ám mennyi az annyi? Mikor lesz túl sok és mikor túl kevés? Milyen gyakran kell csinálnunk?

Miért tesz boldoggá a maszturbáció?

Tudod, hogy mi történik a testeddel,  amikor maszturbálsz?  Önmagad megérintése, a játék, az orgazmus elérése egy egész hormonkoktélt szabadít fel a szervezetben:

  • Dopamin: az az örömhormon, amely elégedettségérzetet okoz
  • Oxitocin: más néven boldogsághormon, amely jó közérzetet vált ki, csökkenti a stresszt és megkönnyíti az alvást.
  • Szerotonin: más néven szintén egy boldogsághormon, amely segít a hangulat szabályozásában és a szorongás elleni küzdelemben.

Röviden, ez a tökéletes boldogságkoktél a felelős a maszturbáció számos előnyéért, hogy jobban aludjunk, hogy kevésbé legyünk stresszesek, vagy akár hogy eredményesen vegyük fel a harcot a szorongással. Ha ehhez hozzáadjuk pluszben az orgazmus élvezetét, akkor jó hosszú lesz azon okaink listája, miért fontos a rendszeres maszturbáció.

Rendszeresen kell maszturbálnod, hogy boldog légy?

Ugyan nincs arra aranyszabály, hogy milyen időközönként kell maszturbálni a tökéletes boldogsághoz, egy biztos:  amikor felmérést készítettünk róla, akkor kiderült,  hogy amíg naponta maszturbált valaki, az jelentősen pozitívan befolyásolta a mindennapjait.

Itt jön azonban a csavar: a napi önkielégítés csak addig fenntartható, amíg nem nyűg. Ha úgy érzed, már inkább egy teher, akkor hagyd ki, ne érj magadhoz, nézz meg egy jó filmet, csinálj más amihez kedved van. A rendszeresség jó hatással lehet a lelki békénkre, de amikor ez már egy nehézség, akkor nem.  

Az Amorelie márka által végzett Amorelie Sex Report 2022 felmérés azt mutatja, hogy a férfiak és a nők maszturbációjának gyakorisága egyáltalán nem azonos. A felmérésben résztvevő férfiak háromnaponta, a válaszadó nők nyolcnaponta érnek magukhoz. 

Via