Nemrég megdöbbentő statisztikák jelentek meg a szex témáját vizsgáló kutatások eredményeiből, és ezekből kiderült, hogy a nők csaknem fele elégedetlen a szexuális életével. Ez közvetlen összefüggésben áll azzal, hogy a fialok ma már olyan kevésszer szexelnek, hogy lassan egy kezükön meg tudják számolni a havi együttlétek számát. Jogosan merül fel tehát az a  kérdés, hogy vajon mennyire számít az együttlétek gyakorisága, illetve számít-e egyáltalán?

A jó párkapcsolat nem a szex gyakoriságától függ

Nos, a szexológusok szerint az együttlétek gyakorisága nincsen egyenes arányosságban a párkapcsolat intenzitásával, tehát az tévhit, hogy minél szerelmesebbek vagyunk, annál többet szexelünk. A szex minősége viszont nagyon is számít, ezért a gyakoriság helyett inkább a szuper együttlétekre és a tökéletes orgazmusokra érdemes helyezni a hangsúlyt.

Annak ellenére, hogy létezhet túl kevés vagy túl sok szex, igazság szerint az egész a két fél beállítottságától függ. Amíg ugyanis néhány ember akkor is kielégítettnek érzi magát, ha hónapokig nem szexel, másoknak már az is frusztrációt okoz, ha kimarad egy-egy nap. Érdemes tehát azt az arány megtalálni, ami mindkét félnek jó, ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, mások szerint mi a normális

– mondja Christine Lozano szexuálterapeuta, aki szerint az arany középutat akkor lehet megtalálni, ha őszinte és nyílt kommunikációval állunk a partnerünk felé. 

Minden egyéni döntés kérdése

A jó szex ugyanis nemcsak testi élmény, hanem mentális és érzelmi feltöltődés is. Ha viszont valamelyik meginog vagy felborul, a hatásos szexpraktikák vagy a szexuális játékszerek használata ellenére sem fog működni tökéletesen a szex

– mondja a szexológus, aki szerint egy átlagos pár hetente 2 alkalommal gyűri a lepedőt, de az is teljesen normális, ha ennél sokkal ritkábbak vagy jóval gyakoribbak a szexuális együttlétek.

A szexben tehát nincs olyan kifejezés, hogy kell vagy kellene, mert az együttlétek gyakorisága egyéni igényektől, érzelmi állapottól, egészségügyi faktoroktól és még egy halom más dologtól is függ – érdemes tehát olyan időközönként csinálni, ami neked és a párodnak a legideálisabb. Az azonban biztos, hogy a szex és az általa kiváltott orgazmus nemcsak a felek közti intimitást erősíti, de az önbizalmat is, arról nem beszélve, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak és harmonikusabbak leszünk tőle egyénileg és a párkapcsolatunkban egyaránt. 

Szavazás

Via