Először is fontos tudnod, hogy a szexről szóló filmek nem egyenlők a pornófilmekkel. Sőt, azok az alkotások, ahol komoly szerepet kap az erotika lehetnek igenis nagyon mély mondanivalóval bíró művek. Ezek azok a filmek, ahol a szexuális tűlfűtöttség már-már észrevétlenül ragad magával, ahol a fő csapás nem a szex, de mégis minden arról szól. Most megmutatjuk minden idők 10 legszexibb filmjét

Álmodozók 

Michael Pitt, Eva Green, és Louis Garrel mindent elárult Bernardo Bertolucci Párizsban játszódó drámájában, amely egy francia testvérpárról és amerikai barátjukról szól, akik az 1968-as zavargásokat közepette fedezik fel egymást testét. 

Sellők 

A Sellők minden idők egyik legikonikusabb filmje, a főbb szerepekben Chert, Winona Rydert és Cristina Riccit láthatjuk. Winona Cher idősebb lányát, Charlotteot alakítja, akinek számítasit keresztülhúzza, amikor összejön a kisváros szívtiprójával, Joe-val. 

Tágra zárt szemek 

Stanley Kubrick közel három órás filmje – ami elképesző hatással van az érzékekre –, egy kissé rémálomszerű utazásra invitálja a nézőt egy a New York mélyén működő furcsa klubba, ahol a szexualitás kérdése jelentőségteljes szerepet kap. A filmet átjárja az erotika és a szenvedély, arról pedig már nem is beszélve, Tom Cruise és Nicole Kidman alakítása mindent visz. Egyébként a film kapcsán érdekesség, hogy az amarikai változatban a szexjelenetek számítógépes effektekkel megszerkesztették, hogy átmenjen a cenzorokon, így csak az európai közönség láthatott mindent. 

Veszedelmes viszonyok 

A manipulációról és hódításokról szóló film, Stephen Frears korabeli románca, melyben Glenn Close, Michelle Pfeiffer és John Malkovich láthatók a főbb szerepekben. A film 18. századi arisztokratáról szól, akik nagyon rosszul viselkednek. Egyébként, ha szereted a remake-eket, akkor érdemes lehet megnézned a Kegyetlen játékokat is, aminek az alapját a Veszedelmes viszonyok adta. 

Túl a barátságon 

Ang Lee Oscar-díjas alkotása, amit két cowboy tiltott szerelmét követi végig, gyakorlatilag egy életen át. A főbb szerepekben  Jake Gyllenhaalt és Heath Ledgert láthatjuk, akik a hegyek között megbújva élik meg az egymás iránt érzett, bűnösnek hitt szerelmüket.

Dirty Dancing 

A Dirty Dancing, azaz a Piszkos tánc egyértleműen minden idők egyik legszexibb alkotása. A tánccal fűszerezett, de közben szenvedélytől túlfűtött jelenetekben  Patrick Swayze és Jennifer Grey igyekszik visszafogni az egymás iránt érzett vonzalmát, ám a zene és a ritmus minden belső vágyukat hamar felszínre hozza. 

Malcolm & Marie 

A Zendaya és David Washington főszereplésével készült fekete-fehér film végig feszültségben tartja a nézőt, sőt a vágyakat is hamar felkorbácsolja. Az éppen díjnyertes filmjét ünneplő Malcolm és a barátnője, a kissé kaotikus életet élő Marie a parti után az érzéseikről és a kapcsolatukról bszélgetnek, úgy, hogy közben darabokra szedik egymás személyiségét. 

Közelebb 

A Közelebb egy valódi klasszikus, amit valamiért nem sokan ismernek, pedig olyan színészek szerepelnek benne, mint Jude Law, Natalie Portman vagy Julia Roberts. Az alkotásban a romantikus érzelmeké a főszerep, de közben a bonyolultan kavarodó szerelmi négyszög is kiemelt jelentőséggel bír. Közben pedig fontos momentum a testiség kérdése, a szerelem és a vágyak kapcsolata. 

Love 

Gaspar Noé filmje a Párizsban élő amerikai, Murphy kalandjait mutatja be, aki egy igazán forró, tüzes és erotikus kapcsolatba kerül a gyönyörű Electrával, majd pedig a csinos új szomszédjukkal. A lányt meginvitálják a kapcsolatukba, ez azonban mindent teljesen felborít. Noé filmjét egyébként szoft pornónak is titulálták, ugyanis tele van erotikus és pornográf jelenetekkel. 

Adéle élete 

Léa Seydoux leszbikus történetét a filmfesztiválokon is nagyon szerették. Az alkotásban nagyon művészien, nagyon finoman ábrázolják a leszbikus szerelem felfedezését, úgy, hogy közben az egész sztori nagyon erős. A történet a heteroszexuális nők és férfiak számára is élvezetes lehet, arról pedig már nem is beszélve, hogy az egész úgy szexi, ahogy van. 

(via)