A mindful jelenség a figyelem kifejezés köré épül, amely azt jelenti, hogy tudatában vagyunk mind a testünknek, mint a lelkünknek. Aztán ehhez hozzátesszük a maszturbációt. Ugye milyen érdekes kis páros lesz belőlük? Elsőre talán úgy tűnhet, hogy nehezen vagy éppen sehogyan nem összehozható ez a kettő, pedig nem így van. Nagyon is erős lesz a hatása, ha a kettőt összerakjuk: mindent a mindful maszturbáció jelenségéről.

Új trend az önkielégítésben: a mindful maszturbáció

Billie Quinlan, a Ferly szexuális élvezetekkel foglalkozó alkalmazás társalapítója szerint a mindful maszturbáció egy érzéki módja annak, hogy felfedezzük az élvezeteket, megismerjük a testünket, és egy kis időre elhagyjuk az elménket. Nem utolsó sorban pedig hosszabb és mélyebb lehet az orgazmus is.

A maszturbáció egy meglehetősen szabad, körül nem határolt tevékenység. Mindenki másképp csinálja. Van aki a kezével, más kiegészítőket is használ. Lassan, gyorsan, vizuális segítséggel vagy éppen gondolatokkal - éppen mire vágyunk. A mindful maszturbáció azonban szigorú szabályokat követ.

A mindful maszturbációnak általában nem része a szexjáték. A kezeinket kell használnunk, amelynek komoly oka van: így olyan intimitást teremthetünk magunkkal, amelyet a kiegészítőkkel nem. A másik fontos lépés pedig, hogy nem csupán a nemi szervekre koncentálunk. Fedezzük fel az egész testet, az összes erogén zónát. 

Jobb önismeret, jobb párkapcsolat

A mindful maszturbáció lényege, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki magunkkal. Éljük meg az öröm minden pillanatát, ne csak egy rutin legyen a magunkkal való játék. A jutalom nem marad el: mélyebb, intenzívebb, hosszabb orgazmus. 

Szorosabb lesz a magaddal való viszonyod, a mindful maszturbáció révén rájössz, mire is vágysz valójában. Mi az, ami felizgat, mi az, ami mégsem ad akkora élvezetet. Ha pedig magadat ennyire mélyen ismered, akkor az a párkapcsolataidnak is kifejezetten jót tesz majd.

Via