Ha olyan combfixet szeretnénk, amely sokféle öltözettel kombinálható, válasszuk a klasszikus színeket, mint a fekete, fehér vagy bézs. A  fekete combfix  klasszikus eleganciát és titokzatosságot sugall, viselője magabiztos és vonzó. A fehér általában a tisztaság és az ártatlanság színe, gyakran választják esküvői vagy romantikus alkalmakra. A bézs vagy nude szín természetes és diszkrét. Ideális választás mindennapi viselethez és különböző öltözetek alá.


„Merészebb megjelenéshez vagy erotikus alkalmakra színes, piros, bordó vagy fekete csipkés combfixek dukálnak. A piros szín szenvedélyt, szerelmet és erotikát szimbolizál. Arról árulkodik, hogy viselője szenvedélyes és magabiztos. A fekete és piros kombinációja merészséget és vonzalmat áraszt, aki ilyet vesz fel, minden bizonnyal szereti magára vonni a figyelmet. Az áttetsző vagy csipkés combfixek erőteljes szexuális kisugárzással rendelkeznek, viselőjük arra törekszik, hogy minél inkább hangsúlyozza az idomait. A színes vagy mintás combfix játékosságot és kreativitást sugall, az ilyen típusú fehérneművel mindenki kifejezheti az egyedi stílusát”, sorolta Várhegyi István, combfix szakértő, az OKE.hu webshop tulajdonosa.


Miből lesz a … combfix?


A combfixek különböző anyagokból készülhetnek, attól függően, hogy milyen célra szánták őket, és milyen stílust vagy funkciót kívánnak biztosítani. A nylon egy rendkívül népszerű anyag a combfixek készítésére. Rugalmas, könnyű, és jól illeszkedik a lábhoz. A spandex vagy elasztán hozzájárul a combfixek rugalmasságához és feszességéhez, jellemzően keverik más anyagokkal a jobb illeszkedés és tartósság érdekében.


„A csipke díszítőelemként is szerepelhet, de készülhet a teljes combfix is csipkéből. Elegáns és nőies megjelenést kölcsönöz. Emellett finom mikroszálas anyagokat is használhatnak a combfixek előállításához, ami sima tapintást és kényelmet eredményez. De kedvelt a szatén is, ugyanis ezek a darabok elegáns és fényes küllemet garantálnak. A gyártók előszeretettel használnak hálós vagy rácsos mintázatú anyagokat is, hogy segítségükkel különleges stílust és textúrát alkossanak”, ismertette Várhegyi István.


Divatos és kényelmes


A combfix ideális azoknak is, akik munkájuk során sokat ülnek vagy állnak, ugyanis enyhíti a láb- és combfájdalmakat, csökkenti a duzzanatot és a fáradtságot, valamint javítja a vérkeringést a lábban. De nem elhanyagolható az sem, hogy a harisnyanadrággal ellentétben könnyen fel-és levehető, valamint – mivel nem rendelkezik derék résszel – szabadabb mozgást biztosít.


„Ahhoz, hogy a combfix viselését valóban élményként éljük meg, a kiválasztásakor érdemes figyelembe vennünk néhány lényeges tényezőt. Az első és legfontosabb a méret, hiszen ezzel biztosítjuk a tökéletes illeszkedést. Se túl laza, se túl szoros ne legyen, mert míg az első esetben azt érjük el, hogy folyamatosan azzal kell foglalkoznunk, hogy ha lecsúszik, visszaigazítsuk a helyére, a második esetben akadályozhatja a vérkeringést, és fájó nyomot hagyhat a testünkön. Az ideális combfix kényelmesen simul a combra, amellett, hogy megfelelő tartást nyújt, légáteresztő anyagból készül, így biztosítja a bőr szellőzését is”, ismertette a szakember.


A téma szakértője azt is elárulta, hogy mindezeken túl a termék minőségére is kiemelt hangsúlyt kell fektetnünk annak érdekében, hogy tartós és strapabíró legyen, ne veszítse el a rugalmasságát rövid időn belül.  


„Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy mennyiféle öltözékhez hordhatjuk. Felvehetjük rövidebb nadrágokhoz, ruhákhoz vagy éppen szoknyákhoz, és évszaktól függően vékonyabb vagy vastagabb anyagból készült verziót is választhatunk belőle. Azoknak ajánlom, akik kényelemre és divatra egyformán vágynak”, jegyezte meg az OKE.hu webshop tulajdonosa, vezetője.


Ez már történelem!


A combfix története a 20. század elejére nyúlik vissza, és eredetileg az egészségügyi szektorban alkalmazták őket. Az első olyan kompressziós harisnyák, amelyek a láb és comb területét támogatták, gyógyászati célokra készültek. Ezek a harisnyák segítettek a vérkeringés javításában, különösen azoknak az embereknek, akik hajlamosak voltak visszértágulatra vagy más lábproblémákra. 


„A combfixek az évtizedek során átalakultak és divatosabbá váltak. A 20. század közepére már gyakran használták a nők a divat területén is. Az elasztikus anyagok fejlődése lehetővé tette a combfixek kényelmes, jól illeszkedő kialakítását. A 20. század közepére széles körben népszerűek lettek, az évek során a különböző divatstílusoknak megfelelően változtak a dizájnok és az anyagok. A modern időkben a combfixek továbbra is divatos és praktikus kiegészítőknek számítanak. Az egészségügyi előnyök mellett sokan az esztétikai vonzerejükért is választják őket, számos stílusban és színben elérhetők a különböző igények kielégítése érdekében”, adott zárásként rövid áttekintést a combfix szakértő.