Elárasztották a TikTokot a negging témájában született videók, amelyek nagyon fontos probléméra hívják fel a figyelmet. 

Mi is az a negging?

Nincs is jobb annál, mint amikor a párunk bókol nekünk. Na de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan teszi mindent. Ha például a negging módszerével, az kifejezetten aggasztó, és ilyenkor kétszer meggondolandó, minden a legnagyobb rendben van-e.

A negging egy érzelmi manipuláció, amely során a partner megsért, miközben ezt hízelgés mögé rejti. Toxikus dícséret, ami nem tisztán a jószándékkal van átitatva. Ez a módszer kifejezetten népszerű azoknak a körében, akik úgy szeretnének partnert, hogy közben a saját rangjukat megtartják, vagy még feljebb is emelik. 

Szeretnének egyfajta függőséget, alá-fölé rendelt viszonyt kialakítani, hogy a kapcsolat alatt se tűnjön úgy, hogy a másik valamiért többet ér. 

Hogy néz ki a negging a való életben?

Na de hogyan is néz ki a negging, azaz a negatív bókolás egy kapcsolatban? Például:

Soha nem randiztam teltebb lányokkal, te vagy az első, aki megfogott.

Ha ilyet mond, akkor szeretne egy elismerést intézni feléd, de azért nem engedi, hogy 100%-osan örülj neki, valamivel mindenképpen visszahúz. 

Az ilyen típusú bókok az adó fél felsőbbrendűségét hangsúlyozzák, és próbálják csorbítani a fogadó személy önbecsülését. Persze, van, aki számára ez vonzó, de mindig fontos, hogy felismerjük a tiszteletlenséget.

via