A női ejakuláció, hétköznapi nevén: a spriccelés a hiedelem szerint a pasik számára kifejezetten izgató és szexi. Nem egyszerű azonban elérni, és nem is biztos, hogy minden nő vágyik rá, hiába ígér egetrengető orgazmust. 

Vannak, akik különös tehetségként tekintenek magukra, mert ejakulálnak

A női ejakuláció lényege, hogy hihetetlenül intenzív orgazmust ígér, amely meglepően hosszú ideig tart, és amely egy bizonyos folyadék távozásával jár. Na de tényleg minden nőnek ez az álma?

A Göteborgi Egyetem tanulmányában a kutatók olyan 23 és 69 év közötti nőkkel beszélgettek, akiknek mindegyike tapasztalt már úgynevezett spriccelést vagy női magömlést.

Hogy mi váltototta ki náluk a női ejakulációt, az igen eltérő volt. Egyesek maguknak okozták, mások heteroszexuális szex közben, a többiek pedig leszbikus szex közben tapasztalták. Az élmény azonban nagyon különböző érzelmeket váltott ki a résztvevőkből. 

Néhányan hihetetlenül büszkék voltak magukra, hogy sikerült elérniük ezt a nem mindennapi orgazmust. Egy mély elégedettség lett úrrá rajtuk

– mondta Jessica Påfs, a Göteborgi Egyetem szexuális egészséggel foglalkozó kutatója egy sajtóközleményben.

Szorongás és a vizelettől való félelem

De voltak olyan nők is, akik szégyellték a spriccelést. Zavarban voltak a ténytől, vagy szégyellték magukat amiatt, hogy szex közben folyadékot bocsátott ki a testük. 

Az is kiderült, hogy sokaknál azért okoz szorongást a megömléssel járó ejakuláció, mert azt gondolják, vizelet található benne, ezért cikinek tartják. 

Néhány nő aggódott amiatt is, hogy partnerük hogyan fog reagálni, ezért megpróbálták megakadályozni az ejakulációt.

A másik csoporttal ellentétben egyes nők arról számoltak be, hogy számukra egyáltalán nem járt orgazmussal a női ejakuláció, csak és kizárólag a folyadék távozott. 

A vizsgálatot 28 svéd nőn végezték el. 

Via