A szex csodálatos dolog, pláne, ha két ember teljes egészében egymásra hangolódik. Előfordulnak azonban buktatók és kisebb akadályok, sőt megesik, hogy bizonyos dolgokat nem merünk kimondani. Most itt van öt nő vallomása arról, hogy mi az, amire nem merik megkérni a pasijukat az ágyban. 

Nézz a szemembe!

A 29 éves Zoe problémája, hogy a pasija nem néz a szemébe szex közben. 

Igazából nem tudom, miért tétovázok tőle, hogy erre az egyszerű dologra megkérjem. Csak azt szeretném, ha a szemembe nézne, amikor szeretkezünk. 

Egy ágyban az exével 

A 27 éves Dalila azt szeretné, a pasija ne gondolja azt, hogy az ő erogén zónái ugyanott vannak, mint az exének. 

Mivel a kapcsolatunk elején járunk, nem merek még annyira lázadni, de nagyon meg szeretném neki mondani, utálom, ha nyalják a hónaljam.

Csak ezt ne! 

A 28 éves Karina utálja, ha harapdálják a mellbimbóját, de nem tudja, hogyan mondhatná el ezt a pasijának.  

A pasim észrevette, hogy a melleim a testem legerogénebb zónái, hiszen, amikor csak hozzáért, én halkan felnyögtem. Viszont ő valamiért kitart amellett, hogy a finom érintéseken túl harapdálja is őket. Bárcsak elmondhatnám neki, hogy nekem ez nem jó, hogy nem szeretem, ha megharapják a mellbimbómat. 

Egy kis pornó 

A 30 éves Gaëtane egy kissé extrém dologra szeretné kérni a barátját, de nem tudja, hogyan tehetné meg. 

A pasimnak nagyon romantikus kép él rólam a fejében, emiatt nem merek tőle olyat kérni, ami illuzióromboló lehet. Viszont egyszer annyira megkérném rá, hogy nézzünk együtt pornófilmet. 

Telefonszex

A 28 éves Fanny a távolságot szeretné leküzdeni, de nem tudja, hogy vezesse fel. 

A barátom Marseille-ben dolgozik, én pedig Toulouse-ban. Éppen ezért a szexuális életünk sem egyszerű, hiszen van, hogy három hétig nem látjuk egymást. Telefonálunk egymásnak, de az mindig formális marad. Hogy mondhatnám meg neki, hogy telefonszexeljünk? 

Hogyan fogalmazzuk meg a fontos kéréseinket?

A fenti történetekből jól látszik, hogy vannak olyan kérések, amiket nagyon nehezen tudunk megfogalmazni, ám előbb-utóbb muszáj lesz, hiszen a boldogságunk a tét. Marianne Pauti szexológus azt mondja, az ilyen kérések megfogalmazásakor nagyon fontos, hogy ne szemrehányóan adjuk elő a mondandónkat. Ne hibaként akarjunk bármit is felróni. Aranyszabály, hogy legyünk pozitívak, kezdjük a beszélgetést mondjuk azzal, hogy „Szeretem, amit csinálsz. És ha ezen kívül ... ". És amikor igazán jó volt, azt is mondjuk ki, hiszen azt mindig nagyszerű érzés hallani. 

(via)