Az orális szexről rengeteg tévhit terjed. Ezek pedig akár közben is elronthatják az élvezetet, de akár már előtte is elvehetik tőle a kedvedet. Vagy ami még rosszabb: a gyönyörű estét követően, másnap kell megküzdened a rosszul tájékozottság okozta következményekkel. Tisztázzunk öt félreértést az orális szex témakörében!

Az orális kényeztetés nem lehet romantikus

Rengeteg pár között ez okozza a félreértést: egyszerűen azt gondolják, hogy egy férfi szájjal történő kielégítése csak úgy történhet, ahogyan a pornófilmekben: kicsit sem romantikusan. Pedig ez egyáltalán nem így van, ha dúl a szerelem, akkor az orális szex is valami teljesen új értelmet nyer. 

A férfiaknak gyorsan el kell menniük az orális szextől

Valamiért erősen él az a tévhit az emberek fejében, hogy a férfiak egyébként gombnyomásra élveznek. Amint a nő a szájába veszi a hímvesszőt, máris annyira földöntúli az élmény, hogy jön az orgazmus. Pedig ez egyáltalán nem így van, és ne is érezd magad kellemetlenül, ha akár többször tíz percig is eltart amíg a partnered a csúcsra jut. Erre nincs szabály!

Az orális szextől nem lehetsz beteg

Hatalmas tévhit, ugyanúgy ajánlott a védekezés a férfiak kielégítése során is. Sajnos vannak olyan nemi betegségek, amelyek így is terjednek: a chlamydia, a szifilisz és a HIV itt sem kímélnek.

Minél hosszabb, annál jobb

Az orális kielégítés időtartamára sincs aranyszabály. A férfiak erre is rá tudnak unni, egy idő után ez is lehet számukra kellemetlen. Ha azt érzed, ebben már nincs több, akkor evezzetek más vizekre, de semmi értelme annak, hogy az örökkévalóságig tartson, mikor mindketten unjátok. Nem csak akkor jó az orális szex, ha orgazmussal zárul.

Csak a péniszről szól

Igen, ha egy férfit szájjal elégítesz ki, ott megkerülhetetlen a pénisz igen fontos szerepe, ez így van. Viszont, nem szabad ennyinél megállni, nyugodtan hozz be más testrészeket is a játékba. Elsőként mondjuk a heréket érdemes felfedezni, de a simogatások a hason, a belső combon szintúgy az élvezet részét képezik.

Via