Te hány olyan férfit ismersz, akinek nincs orgazmusa minden alkalommal szex közben? Keveset igaz? A nők esetében azonban ez az arány már magasabb, nálunk igenis előfordul, hogy elmarad a végső gyönyör és nem azért, mert nem jó a szex. A férfiak és nők közti orgazmusszakadék számos kérdést felvet, egyebek között azt, hogy miért alakult ki mindez, és mit lehet tenni ellene, ha egyáltalán lehet. 

Mi az oka az orgazmus elmaradásának? 

A női orgazmussal kapcsolatosan számos tévhit kering a köztudatban, többek között az is, hogy az orgazmus elérése azért tart tovább a számunkra, mert a testünk bonyolultabb, mint a férfiaké. Nos, nemes egyszerűséggel ez nem igaz. A nők semmivel sem bonyolultabbak, mint a férfiak és az orgazmus elérése sem tart tovább, legalábbis, ha például maszturbálunk, akkor akár rekord gyorsan jöhet az élvezet. Szex közben azonban valamiért ritkábban jutunk a csúcsra, de miért? 

A testünk ismerete 

Sokan tévesen azt gondolják, hogy az orgazmus hiánya biztos a partner, vagyis a férfi hibája. Nos, ezt a sztereotíp elképzelést is illene gyorsan elfelejteni, ugyanis ez így, ebben a formában szintén nem igaz. Ahhoz, hogy egy nő élvezni tudja a szexet, elsősorban a saját testével kell tisztában lennie. Ha egy nő pontosan tudja, mi a jó neki, hol kell hozzáérjenek ahhoz, hogy beinduljon, hol kell stimulálják ahhoz, hogy élvezze, ami történik, akkor a férfinak is jóval könnyebb a dolga. A szexben a legfontosabb a kommunikáció, annak ellenére is, hogy ennek fontosságáról még ma, a 21. században is iszonyatosan kevés szó esik. Ha nem tudjuk elmondani a partnerünknek, hogy mit is szeretnénk, hogy várhatjuk el, hogy örömet okozzon nekünk? 

Csak a behatolás számít szexnek

Ez is egy döbbenetes tévhit, s pontosan ez lehet az egyik oka annak, hogy a nők sokkal kevesebb alkalom élik át az orgazmus csodáját. Általános vélekedés, hogy a szex a hüvelyi behatolásban merül ki, pedig az igazság az, hogy az előjáték is roppant fontos része az aktusnak, ha nem az egyik legfontosabb. A nők sokszor azért nem jutnak el a csúcsra, mert hüvelyi úton nem kapnak elég stimulációt (és ez nem arról szól, hogy nem élvezik). Ha elegendő időt szenteltek az előjátéknak és annak, hogy a csikló elég kényeztetést kapjon, akkor szinte garantált, hogy minden alkalommal elképesztő gyönyörben lesz részed. 

(via)