Egy 28 éves nő elárulta, hogy nem szereti a pasija, Scott vezetéknevét, sőt kifejezetten irtózik tőle, de ez már vitát is szült köztük. 

Két éve vagyunk együtt és már a házasság is szóba került. Ha összeházasodunk, Scott azt akarja, hogy vegyem fel az ő vezetéknevét. Ezt meg is tenném, ha nem lenne szörnyű. Középiskolában tanítok és biztos, hogy a gyerekek jókat röhögnének a nevemen. Egy kollégám hasonló szituban van a nevével és a suliban és a sulin kívül is cikizik. Scott az egyetlen fiú a családjában, ezért szeretné, ha a név továbbmenne. Próbáltam azt mondani neki, hogy hivatalosan felveszem a nevét, de továbbra is a lánykori nevemet használnám, de ragaszkodik hozzá, hogy "Mrs.Cockburn" legyek. Mit gondoltok? Én vagyok a rossz ebben a szituban? 

Meg kell értetned a pasiddal, hogy ez a te döntésed, nem az övé

- írta egy kommentelő.

Ez egy igazi red flag

- szólt hozzá valaki más.

A pasid vezetékneve nem fontosabb a tiédnél. Az én gyerekeim az én vezetéknevemet fogják kapni és a férjem is úgy döntött, hogy felveszi az enyémet

- válaszolt egy másik hozzászóló.

Én nem vettem fel a férjem vezetéknevét és rengeteget támadtak érte, nem érdekelt! Állj ki saját magadért!

- bátorította valaki más a történet íróját. 

Nos, kétségtelenül egy nehéz szituációba keveredett a történet írója, hiszen természetes, hogy nem akarja megbántani a pasiját, de közben nem akar egy olyan névvel élni, amit egész életében utálni fog. Hozzá kell tenni, hogy amint közös gyerekük születik, a téma újra feljöhet közöttük, hiszen a bébiknek is az apa vezetéknevével kellene élniük. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is!

Szavazás