Sokszor előfordul, hogy egy idő után a lelki gondok betegség formájában is jelentkeznek. Ez lehet egy mérgező barátság, toxikus munkahely, vagy esetleg a pasi, akivel éppen jársz. Az egyik ismert influenszer épp így járt, és azt is elárulta, hogy másnak mire kell figyelnie.

Beteg lehetsz attól, ha nem a megfelelő pasival jársz? 

Lyss Boss, a Date Yourself Instead podcast műsorvezetője az egyik adásban vallotta be, hogy borzalmasan beteg lett attól a pasitól, akiről azt gondolta, hogy egy napon majd a férje lesz. 

Minden nap fájt a gyomrom, ok nélkül állandó szorongásom volt, őrülten felpuffadtam, és EKG-vizsgálatot kellett végeznem a szívem miatt, mert annyira stresszes voltam. A szervezetem elutasította a kapcsolatot

– magyarázta Lyss. De nem ő volt az egyedüli, aki hasonló tüneteket figyelt meg, miközben egy olyan emberrel volt, akivel nem kellett volna.

Azonos! Pánikrohamok, emésztési problémák, álmatlanság, hányinger, szívdobogásérzés, hátfájás esetén. Minden elment, amikor elváltunk!

– írta egy netező a nő podcastjához. 

Sokan mesélték el a tapasztalataikat, és a legtöbben arról számoltak be, hogy a mellkasi fájdalom, pánikrohamok, és az állandó stressz szinte azonnal elmúlt, hogy szakítottak a pasival. Ezek után sok embernek felkeltette az érdeklődését a téma. 

Kiderült, mi az igazság 

Bár elsőre sokakat meglephet, hogy egy rossz kapcsolat miatt ennyire ijesztő tünetek jelentkezzenek, a valóságban ez nem is annyira lehetetlen, legalábbis erről számolt be az egyik szakértő. Dr. Michael Lam szerint a toxikus kapcsolatok sokszor komoly stresszfaktort jelentenek, ennek köszönhetően a szervezet úgy válaszol, mintha épp egy stresszes szituációban lenne.

Általánosságban elmondható, hogy a tested arra épült, hogy kezelje az akut stresszrohamokat. Amire nem készült, az a krónikus stressz. A mérgező kapcsolatok pedig krónikus stressz forrásai. 

Elárulta, hogy a fáradtság, súlygyarapodás, alvászavar, feledékenység, szorongás, enyhe depresszió, száraz bőr, hajhullás, libidó elvesztése, PMS, meddőség, ösztrogéndominancia, csökkent immunitás, hipoglikémia, só- és cukoréhség, étel- és gyógyszerérzékenység, és az erős szívdobogás mind utalhatnak a toxikus kapcsolatra. 

A szakértő szerint fontos, hogy a tünetek észlelése esetén forduljunk orvoshoz, ha nem szervi okai vannak, akkor érdemes felkeresni egy pszichológust, aki megvizsgálja, hogy milyen lelki okok állhatnak a háttérben. 


Via