Őszintén? Válaszolj egy kérdésre! Melyik ér neked többet, egy barátság vagy egy új románc kezdete? Mert bizony e két dolog kell döntened, ha szemet vetettél a legjobb barátnőd exére!

Két csoport

Persze, másoktól is kérhetsz tanácsot, de az emberek ebben témában csak két csoportba oszthatóak. Vannak olyanok, akik bíztatni fognak az új kapcsolatra és azzal vigasztalnak majd, hogy ha tényleg igaz a barátságotok, akkor az egy pasi miatt nem fog tönkre menni – de a tapasztalatok sajnos sokszor nem ezt mutatják. 

A másik csoport ellenben azt fogja mondani, hogy a legjobb barátnő exével való randizás az öri-bariság totális csődjét és a BFF-becsület katasztrofális végét jelenti.

Ez a szomorú igazság, de a való életben semmi sem ilyen fekete és fehér, ezért joggal merülhet fel bennünk az a kérdés, hogy lehetséges-e tisztességesen szeretni a legjobb barátnőd exét úgy, hogy közben a legjobb barátnődet is megtartod…

Ezt mondja a szakértő

Nehéz kérdés, ezért utánanéztünk, a szakértők mit gondolnak a dologról. A Badoo társkereső app egyik vezetője, Natasha Briefeld például így nyilatkozott a témáról:

Amikor két ember egykor szerelmes volt egymásba, még a szakítás után is biztosan fognak még egymás iránt valamit érezni. Ez nem azt jelenti, hogy még mindig szeretik egymást vagy továbbra is vonzódnak egymáshoz, esetleg, hogy újból össze akarnak jönni. Csak azt, hogy van közöttük egy kapocs a múltban, amit már nem lehet semmissé tenni. Elvégre ez a két ember egyszer megosztotta az életének egy részét a másikkal!

– mondja Natasha Briefel, aki saját tapasztalatról nem tud mesélni, viszont hatalmas hátba szúrásnak érezné azt, ha a legjobb barátnője elkezdene járni az exével.

Főleg úgy, ha a hátam mögött csinálnák a dolgot és én ki lennék hagyva az egészből!

És itt jön az első gond: a titkolózás. Mert nem összejönni nehéz a másikkal, hanem titokban találkozgatni; figyelni, hogy meg ne lássanak titeket együtt; ügyelni arra, mikor mit mondasz és kinek,-és még sorolhatnánk. Ha viszont őszinte vagy, akkor azt kockáztatod, hogy a barátnőd többé a tájadra sem fog nézni - vagy éppen fog, csak már nem úgy. Ha ugyanis van egy közös „pasitok”, akkor már nem lehet úgy beszélni a pasizásról. Sem a mindennapokról, sem arról mit és hol csináltatok, az intim részekről nem is beszélve. Kénytelen-kelletlen pedig el fogtok távolodni egymástól, mert általában előbb-utóbb mindig ez jön.

Azzal is számolni kell, hogy a románc bármikor kisülhet és pasi, valamint legjobb barátnő nélkül maradsz, tehát két szék között fogsz a pad alá esni. A legrosszabb forgatókönyv szerint pedig a pasi visszamegy a legjobb barátnődhöz, ami örök életedre életed egyik legcikibb és legkellemetlenebb szituációig generálná, akárhányszor is találkoztok.

Tehát, hogy a kérdésre mi a válaszunk? Az, hogy egy jó pasi sem érhet fel egy jó barátsághoz. 

Ha többről van szó, mint fellángolás

Ha viszont mindent elsöprő szerelemről van szó… Nos, akkor csak egy mód maradt: legyetek nagyon őszintén, nyitottak, álljatok a legjobb barátnőd elé és mondjátok el ketten együtt, mi a szitu. Ez a legtisztességesebb megoldás, de bármi legyen is, igyekezz úgy cselekedni, hogy mindig beleképzeled magadat a legjobb barátnőd helyzetébe. Akkor pedig egyből tudni fogod a helyes választ.

Így reagált Euphoria sorozatban Maddy, mikor kiderült, hogy a legjobb barátnője, Cassie titokban az exével kavar:

 

Via