Van pontos adat arra, átlagosan mennyi idő után mennek tönkre a kapcsolatok? Nos, a nem működő románcok esetében meghatározták, mennyi idő után adják fel a felek és döntenek a szakítás mellett.

Happily ever after - vagy mégsem?

Gyakran mondják, hogy a szerelem átlagosan nézve 3 évig tart, de úgy tűnik, hogy inkább 3 hónapig. Ez derül ki legalábbis az Inner Circle társkereső alkalmazás által végzett tanulmány eredményeiből. A válaszadó férfiak 68%-a ugyanis bevallotta, hogy átlagosan 3 hónap után szakít.

Az indoklás szerint ez az az időtartam, amely után a szentimentális szakadék éket ver a két fél közé. Na de mit is jelent ez? A szentimentális szakadék azt takarja, amikor a két a kapcsolatban lévő fél érzelmileg más szakaszba ér. A válaszadók szerint ez a három hónap volt az, amikor ők úgy érezték, hogy érzelmileg lemaradtak a partnertől. 

Ekkora ugyanis a nők már erőteljesen benne voltak a párkapcsolatban érzelmileg, a férfiak viszont úgy érezték, nem tudják és nem is szeretnék ezt beérni. 

A távolságot pontosan az okozta, hogy folyamatos bűntudatuk volt, amiért nem alakult ki bennük az, ami a partnerben már igen. 

Hogyan tudod leküzdeni a szentimentális szakadékot?

Vedd lazán!

Könnyű ezt mondani, tudjuk! De mégis: a legjobb, ha nem dúdolod a nászindulót két nap után. Hagyd, hogy vigyen a flow, hogy az érzelmek kifejlődjenek. 

Ne siettesd

Nem azt mondjuk, hogy ne legyenek elvárásaid. Mert igenis legyenek, állj ki a saját értékeidért, és becsüljék meg, ha veled lehetnek. De ne helyezz nyomást a másikra! Engedd, hogy a saját tempójában élje meg a bimbózó románcot. 

Légy őszinte

Beszéljetek meg mindent, de tényleg mindent. Ha valamilyen problémával fordul hozzád, akkor ne ítéld el. Hallgasd meg, érezze a partner, hogy biztonságban van. Ha már az elején ítéletekkel találkozik megoldás helyett, akkor nagyobb a szakítás valószínűsége.

Via