Nincs rosszabb annál, mikor összetörik az ember szívét. Akár te döntöttél úgy, hogy elhagyod a pasidat, akár fordítva, mindenképpen fáj a szakítás, és átsírod az egész éjszakát.

Még maga Miley Cyrus is megírta:

Semmi sem tör össze úgy, mint a szív.

Szakítás

Olyan érzésed támad, mintha a szíved összeszorulna a gyomrodban, és millió darabokra törne. Képtelen vagy belenyugodni, hogy vége: nem tudsz enni, nem tudsz aludni, és folyton a telefonodat bámulod.

Sokszor magunkat hibáztatjuk, hogy mit rontottunk el, mit tehettünk volna másképp, de ez felesleges. Hidd el, hogy nem vagy egyedül, és teljesen normális, amit érzel.

Szerelembetegség 

Ez egy valós kórság, mikor az adott illető szervezetére is hatással van a lelki állapota. A társadalmi szabályokat áthágja, de gyakran gyilkosságot, öngyilkosságot is elkövet.

Szívdobogásérzést, légszomjat, gyomorfájdalmat, alvászavart, sőt  depressziót  is okozhat. Ilyenkor a beteg személy gyászolja egykori párját, ami teljesen felemészti őt.

Általában függőségból, megszállottságból fakad.

A betegség jelei

Íme néhány árulkodó jel, hogy szerelembeteg vagy:

  • Alvási nehézség
  • Nyugtalanság
  • Figyelemzavar
  • Könnyezés
  • Fájdalom a mellkas környékén
  • Hangulatváltozás

Súlyosabb esetekben depreszió és szorongás. 

Gyógyulás

Sajnos a szerelmbetegségből  nem olyan egyszerű meggyógyulni, mint bevenni egy köhögés elleni gyógyszert, ám van rá megoldás.

Törődj magaddal

A törődés a legfontosabb dolog, amit ebben a helyzetben tehetsz. Csinálj olyat, ami téged is boldoggá tesz! Menk ki a szabadba, sétálj a kutyáiddal, hallgass zenét, találkozz a barátaiddal!

Ezek mind elterelik a figyelmedet, és te is pozitívabban látod majd a világot.

Szabályok

Szakítás után próbálj meg minél kevesebb időt eltölteni az online világban, és fektess le néhány szabályt. Töröld le, tiltsd vagy kövesd ki az exedet a közösségi oldalakról, és meglásd sokkal gyorsabban elfelejted majd.

Meditálj

Az olyan gyakorlatok, mint a meditáció vagy a jóga segítenek elterelni a figyelmedet, és minden negatív gondolattól megszabadítanak. 

Minőségi időtöltés

A nehéz időkben különösen fontos, hogy a hozzád közelálló személyekre tudj támaszkodni, legyen az a családod vagy a barátok. Mivel olyan emberekkel veszed körül magad, akik szeretnek, a hangulatod is sokkal jobb lesz.

Szakember felkeresése

Ha a betegség jelei súlyosodnak, ideje, hogy egy szakember segítségét kérd. Nem csak meghallgat a terapeuta, de megoldást is kínál.

Meddig tart?

Nem lehet pontosan meghatározni az időtartamot, hiszen mindenki más, és másképp éli meg ugyanazt a helyzetet.

Míg egyeseknél pár héten belül javulás figyelhető meg, addig más betegek hónapokig próbálják leküzdeni a kórt.

via