A közmondás a töltöttkáposzta felmelegítéséhez hasonlítja azt, amikor újra összejössz az exeddel. Teljesen mindegy, hogy te szakítottál az expasiddal, vagy ő dobott téged, az elválás mindenképpen nehéz. De mielőtt még félig spiccesen írnál neki egy „mizut?” vagy „véletlenül” (🙄) elmennél a törzshelyére, a következő dolgokat azért érdemes átgondolnod.

Könnyen lehet ugyanis, hogy nem az időzítés volt a gond és tényleg nem alkottatok olyan jó párt, mint azt ahogyan hiszed. És bár Bennifer csodálatos összetalálkája még 20 év után is szívet melengető, közel sem biztos, hogy neked újra össze kéne jönnöd az exeddel. Csak a töltöttkáposzta az, ami még jobb felmelegítve, mint frissen, a párkapcsolatokra éppen az ellenkezője a jellemző.

Szóval a következő néhány dologgal azért legyél tisztában, mielőtt újra összejönnél az exeddel, nehogy pár hét múlva újra szakítás legyen a vége!

Nézz magadba!

Legyél őszinte magadhoz: igazából te voltál genyó az exeddel vagy ő? Ha ő mondta ki a végső szót, akkor sanszos, hogy nem kéne erőltetned ezt az egészet, úgyis keresni fog, ha hiányzol neki. Ha viszont te szakítottál vele, akkor nem olyan gázos a dolog.

Miért akarsz összejönni vele?

Unatkozol? Összevesztél a barátnőddel? Kirúgtak a munkahelyedról vagy csak rosszul állnak a dolgaid? Ha magányos vagy, semmi esetre se keresd fel az exedet, mert abból tutira nem sül ki semmi jó!

Tök normális, ha néha gondolsz rá

Hónapokkal, sőt, még évekkel a szakítás után is tök normális, ha gondolsz az exedre – ezt azt jelenti, hogy valaha éreztél iránta valamit és emlékek fűznek hozzá, de a legtöbbször csak ennyi. Amint jön valaki, aki betölti ezt az űrt, azonnal máshová fognak kalandozni a gondolataid.

 Lehet, csak barátként hiányzik

Van úgy, hogy két ember között nincs meg a megfelelő kémia, a való életben viszont baromi jól kijönnek. Ha te is és az exed is így érez, lehet, hogy nem is arra van szükségetek, hogy újra kezdjétek, hanem hogy néha dumáljatok egymással az élet nagy dolgairól.

 

Legyél realisztikus!

Ha meggyőződésed, hogy mint társ hiányzik az életedből, akkor érdemes végig gondolnod, mi az, ami elsősorban elromlott a kapcsolatotokban. Sikerült rajta változtatni? Amennyiben nem a válasz, akkor kár erőlködni, úgyis megint szakítás lesz a vége. 

Tényleg készen állsz?

Egy expasival újra kezdeni teljesen más, mint egy új pasival összejönni. Ki fognak maradni a kezdetleges flörtölések, mivel már teljesen ismeritek egymást, ezért kb. ott fogjátok folytatni, ahol abbamaradt az egész. Ha készen állsz rá, akkor érdemes felkeresned az exedet, ha viszont az előző pontokból bármelyik is megingatta az önbizalmadat, inkább még aludj rá párat… 

Via