Most értél haza egy hihetetlen randiról, a térdeid szinte megrogynak, megállás nélkül mosolyogsz és pillangók repkednek a gyomrodban, aztán elgondolkodsz: lehet, hogy túl gyorsan élted bele magad a dologba, és kicsit több idő kell, amíg igazi szerelem alakul ki? Mutatjuk, mit mond a statisztika! 

szerelem  több, mint szexuális vonzalom: a szakértő szerint a közelség érzése és az ember egész lényének elfogadása.

A szerelembe esés egy olyan folyamat, amelynek során megértjük és megszeretjük egy ember értékeit, filozófiáját, történetét és különcségeit is 

– magyarázza Jenni Skyler, a The Intimacy Institute igazgatója.

Ennyi idő alatt eshetsz szerelembe 


Egy 2011-es kutatás meglepő eredményt hozott: a heteroszexuális kapcsolatokban a férfiak hajlamosak gyorsabban szerelembe esni a nőknél, és kimondani az SZ-betűs szót. Ők körülbelül 97 nap elteltével gondolkodnak, azon, hogy szerelmet valljanak, míg a nőknek körülbelül 149 napra van ehhez szükségük. 

A szakértő szerint azonban fontos hangsúlyozni, hogy mindenkinél más és más, hogy mennyi idő alatt leszünk szerelmesek.  


Az, hogy milyen gyorsan alakulnak ki az érzéseid, rengeteg tényezőktől függhet. Mutatunk néhányat!

Kötődés 

A szorongó kötődési stílusú emberek nagyon könnyen szerelembe esnek

– mondja Skyler.

A szorongó kötődési stílussal rendelkezők úgy érezhetik, hogy szükségük van a partnerükre ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat, ezért ők talán nyitottabbak a szerelemre és a kapcsolat kialakítására, mint mások.

Az elkerülő kötődési stílusú emberek gyakran falat húznak fel maguk köré, és nehezebben kapcsolódnak romantikusan.

Szex

Az, hogy milyen hamar leszel szerelmes, attól is függ, hogy lefeküdtetek-e már egymással. Ugyanis a testi kontaktus segít, hogy hamarabb alakuljon alakul ki az intimitás, és a szerelem is hamarabb rád találhat. 

Ha emlékeztet a szüleidre

Általában gyorsan szerelmesek leszünk, ha valaki tudat alatt a szüleinkre emlékeztet minket

– magyarázza Skyler.

Hogy miért? Ez a személy ismerősnek és biztonságosnak tűnhet, így közelebb érzed magad hozzá, és így gyorsabban beleszeretsz.

Mindent egybevetve, mindenki más és más, ezért próbálj meg nem stresszelni a dolgon, inkább csak élj a pillanatnak, és hamarosan úgyis megérkezik a herceg fehér lovon!  

Via