A Cosmo egyik olvasója arról panaszkodott, hogy már többször rajtakapta a pasiját, miközben maszturbál és tudni szeretné, hogy ez rendben van-e, normális-e. Az önkielégítés egyike azon témáknak, amiket valamiért még mindig tabuként kezelünk, pedig csak úgy mint a szexualitás egyéb kérdései, ez is nagyon fontos. 

Sokan úgy gondolják, hogy, ha valaki párkapcsolatban él, akkor már nem is maszturbál, hovatovább, vannak, akik egyenesen úgy vélik, hogy, aki tartós kapcsolatban van, az csak akkor végez önkielégítést, ha valami hiányzik neki. Pedig ez így ebben a formában egyáltalán nem igaz, a szexterapeuta pedig most azt is elárulta, miért egészséges magunkhoz nyúlni, még akkor is, ha van mellettünk egy társ. 

Nincs jobb mód az önfelfedezésre 

A szakértő egyértelműen kimondja, hogy a maszturbáció egészséges módja annak, hogy felfedezzük a saját testünket. Ha ugyanis tudjuk mit szeretünk saját magunkban, hol jó, ha hozzánk érnek, mi izgat fel bennünket, akkor sokkal könnyebben kommunikáljuk azt a párunk irányába is, így a szexuális együttlétek minősége is jelentősen javulhat. 

A rendszers önkielégítés nem csak az önbecsülésed és az önmagaddal való kapcsolatod építésében segít, hanem abban is, hogy rájöjj, mit szeretsz, és mi az, ami igazán feldob. 

Megerősítheti a kapcsolatot 

Persze, csak, ha mindkét fél kellően nyitott rá. A terapeuta szerint jó ötlet lehet, ha a párok egymás előtt maszturbálnak, így ugyanis premier plánból láthatják azt, hogy mi az, ami jó a másiknak. Ráadásul az ilyenfajta közös szexuális élmény közelebb is hozhatja egymáshoz a párokat, a kapcsolat pedig sokkal erősebb lehet. 

Mindenkinek más a szexuális vágya 

A szakértő azt is hangsúlyozza, hogy a párok nem mindig vágynak egyszerre a szexre, így az önkielégítés remek módja annak, hogy mindkét fél vágya teljesüljön. Ahhoz azonban, hogy ez ne okozzon problémát elengedhetetlenül fontos az őszinte kommunikáció, hiszen máskülönben sértődés lehet a dolog vége. 

(via)