A szép idő beköszöntével nemcsak a hőmérséklet nő meg, de a szexuális vágyunk is az egekbe szökik. A szakértő most elárulja, miért vagyunk sokkal pajkosabbak a meleg napokon! 

A napfény fokozza a libidót

A nap remek hatással van a szervezetedre, és az sokkal több szerotonint, vagyis boldogsághormont termel. Ez a hormon szabályozza a bilógiai órádat, és ezáltal az alvásodat, az étvágyadat és a hangulatodat is befolyásolja, tehát a naptól mentálisan és fizikailag is jobb formában vagy.

A hő hatására fokozódik az értágulat, így a férfiaknak könnyebben van erekciója, a nőknél pedig több ciprin (a szexuális izgalom során keletkező folyadék) választódik ki

– magyarázza Dr. Michèle Smadja szexológus. 


könnyebben megy az ismerkedés

Ha szingli vagy, a nyári időszak a legjobb az ismerkedésre. Gondolj csak bele: a  szabadtéri koncertek és fesztiválok tökéletes helyei a csábításnak, míg télen, hideg időben sokkal korlátozottabbak a lehetőségeid.  

kívánatosabbnak érezzük magunkat 


Összhangban vagy a vágyaiddal, a testeddel és szexuális késztetéseiddel, ezért a szexuális önbizalmad is a csúcson van. Kívánatosabbnak érzed magad, mint valaha, és ezt ki is akarod élvezni. Ilyenkor elfogadóbb vagy az apró hibáiddal szemben, amiben a napcsókolta arcbőröd és a nyári ruhatárad is szerepet játszik.

A szakember szerint nyáron mind az öt érzékszerved készenlétben van: csak bámuljátok egymás testét, élvezzétek, hogy a bőrötök összeér, és hagyjátok, hogy magával ragadjon titeket a nyár illata.

több az időd 

A nyár egyenlő a vakációval, így akár szingli vagy, akár párkapcsolatban élsz, ez az időszak tökéletes arra, hogy engedjetek a  testi örömöknek. Távol a munkától és a teendőktől sokkal könnyebben megy minden, és akár új ötletekkel is megfűszerezheted a szexuális életedet. Sok mindent kipróbálhatsz, például szex a természetben, a medencében, vagy a tengerparton...

Via