Az egyik legelterjedtebb perverzió: vannak nők, akik apucinak hívják a pasijukat szex közben vagy akár a mindennapokban is. Nos, a nagy kérdés, hogy miért lett olyan népszerű ez a becenév és a pasik, miért imádják, ha a párjuk így hívja őket. Természetesen vannak, akik azt a tábort erősítik, hogy a gondolattól is ódzkodnak, de mégis egyértelműen egyáltalán nem ritka a mai párkapcsolatokban. 

Giphy

 

Így jutott apuci a hálószobába

Dulcinea Pitagora, szexuálpszichológus elárulta, hogy nagy különbség van, hogy egy pár vagy házaspár a mindennapokban használja a kifejezést vagy a cél egyértelműen az, hogy akció közben hangozzon el. Vannak férfiak, akik szex közben kérik a párjukat, hogy hívja őket apucinak vagy gyakran éppen ellenkezőleg, a nő veti fel az ötletet. Ha a szó használata szexuális okokból történik, akkor a lényeg, hogy egy nagyon sajátos perverziós dinamika jöjjön létre a lepedők között.

Az „apuci” szó általában domináns hatalmi szereporientációt jelöl

- mondta Pitagora a fatherly.com-nak.

Az apucizás gyakran felbukkan akkor is, ha egy pár a BDSM szexet részesíti előnyben. Érdekesség, hogy nem csak a férfiak fantáziálnak erről, ugyanis A PornHub elemzőcsapata szerint a nők valójában 96 százalékkal nagyobb valószínűséggel keresnek az apuci kifejezésre, mint a férfiak.

A kor is számít?

A kutatások szerint ez a fajta szerepjáték gyakrabban előfordul olyan pároknál, ahol a férfi jó néhány évvel idősebb a partnerénél. Sokan úgy gondolják, hogy az apakomplexus is szerepet játszhat abban, ha valakit felizgat. A legtöbb esetben azonban csak egy hatalmi játékról van szó, ahol a férfi preferálja, hogy a domináns szerepében lehet, a nő pedig élvezi az alárendelt szerepét. Ez teljesen rendben van, amíg mindkét fél jól érzi magát a szituációban.

A férfiak a baba kifejezést használják

Sokan furcsának és visszataszítónak találják az apucizást, de valójában a férfiak esetében mindennapos, hogy babának vagy bébinek hívják a barátnőjüket, mégsem tulajdonít neki a társadalom jelentőséget. 

Giphy

 

Az okok, amiért a férfiak imádják

A thelifevirtue.com oldalán összeszedték a legjellemzőbb okokat, amiért a pasik egyáltalán nem bánják, ha a barátnőjük apucinak hívja őket, miközben egymásnak esnek

Az apuci kifejezéssel úgy érzik, hogy tisztelik őket, valamint imádják, hogy a párjuk nagyon vágyik rájuk. Nem utolsó sorban az apucizás növeli a szexuális vágyat és úgy érzik, hogy ők kontrollálnak az ágyban. Szintén élvezik, ha úgy érezhetik, hogy tapasztaltabbak és ők a női fantázia királyai. 

A szakértők szerint nem a legextrémebb

A szakértők úgy gondolják, hogy vannak sokkal extrémebb fétisek és kérések a hálószobában, amelyektől az apuci szó használata messze lemarad. 

Via