Szeretnél önfeledten huncutkodni a terhesség alatt, ám félsz, hogy ez milyen veszélyeket rejthet magában? A szex a terhesség alatt egyáltalán nem veszélyes, tisztázzunk azonban előtte egy pár dolgot!

Egyszerűbb a behatolás

Nem titok, hogy a legtöbb terhes nő beszámolt arról, hogy megnövekedett a libidószintjük, és az átlagosnál nagyobb kedvvel vágnak bele a szexbe. Ez pedig nem csupán a kedveden mutatkozik meg, de a tested is támogat benne. A megnövekedett vérellátásnak köszönhetően ugyanis sokkal nedvesebb leszel, mint máskor. 

Nagyobb az esély a szexuális úton terejedő fertőzésekre

Fontos, hogy hiába vagy már áldott állapotban, használjatok óvszert. Ugyanis a méhnyak megnövekedett vérellátása megkönnyítheti a fertőzések bejutását a véráramba. Ezzel pedig nem csupán magadat, de a babát is véded.

A levegő

Ügyelj arra, hogy a pasid soha ne fújjon levegőt közvetlenül a hüvelyedbe, ami abszolút előfordulhat, ha orális szex útján próbál kényeztetni. Ha egy terhes nő hüvelyébe levegőt fújnak, az légembóliához is vezethet, ami akkor fordul elő, amikor egy légbuborék bejut a véredénybe. Ennek nagyon kicsi az esélye, de jobb félni, mint megijedni.

Nem tudod zavarni a babát

Hidd el, ha a terhességed probléma nélkül halad előre, nem tudod megsebesíteni a babát szex közben. A méhnyak megakadályozza, hogy olyan dolgok érintkezzenek a méheddel, mint a hímvessző vagy egy szexjáték, úgyhogy ezen nem kell izgulnod.

Mi történik a spermával?

Az orvosok szerint, ha már terhes vagy, a pasi mégis benned megy el, akkor nem lehetsz újra terhes. Amikor felállsz vagy éppen pisilsz, a spermiumok távoznak. Akik pedig esetleg bejutnak a vezetékbe, azok a megnövekedett progeszteronszint miatt elpusztulnak, így a méhnyakba már nem tudnak behatolni. 

 via