Szexuális nevelésre szükség van. Az, hogy ki mennyire és honnan kapja ezt meg, eléggé eltérő. Egyeseket már otthon teljeskörűen felvilágosítanak, mások az iskolában sem hallanak róla semmit. Nem meglepő, hogy erre is van ma már megoldás: szexiskola oldhat meg minden problémát.

Szexiskolában tanítják az együttlétet

Ha az eltérő környezet és az eltérő fejlettség nem lenne elég, a pornó is egyre inkább a mindennapok része, amely elég nagy vakvágányokra vezethet. 

A barcelonai Szexakadémia kapuja mindenki előtt nyitva: ha semmit nem tudsz a szexről, ha javítanál a technikádon, ha leutánoznád amit a filmekben látsz, akkor ez a megfelelő hely. Laila Pilgren, a Sex Academy alapítója és igazgatója pedig elmesélte, hogyan telnek a mindennapok és miből áll az órarend. 

A Szexakadémia három képzési helyen is várja az érdeklődőket, Valenciában, Madridban és Barcelonában. A tanári kar végzett pszichológusokból és szexológusokból áll, tehát tényleg szakértők segítenek a szexualitás legmagasabb fokú művelésében. 

Senki nem beszél róla elég mélyen

A vezető szerint a szexuális felvilágosítás még a legjobb helyeken is csak addig terjed, hogyan ne kapd el a betegségeket, vagy hogyan akadályozd meg a nem kívánt terhességet. Ennél azonban a szex jóval több. Szerinte a szexnek ugyanolyan tantárgynak kellene lennie az iskolában, mint a mateknak vagy a nyelvtannak. 

A tipikus diák nálunk az, aki ki akar törni az előre meghatározott normákból, és szeretné teljesebb módon élvezni a szexet. Kíváncsi arra, amit sosem mert megkérdezni. Látott egy filmet, vagy olvasott egy regényt, és szeretné megtapasztalni amit ott látott.

Miből áll az órarend?

Egyértelmű különbség van a férfiak és a nők által leginkább igényelt workshopok között. A nők az orális kielégítési technikák műhely mellett döntenek a legtöbbször, amíg a férfiakat a csábítás titkai érdeklik. Mindkét nem nagyon nyitott a tantra workshopokra, a BDSM-re, nem csoda, hogy utóbbira még párok is érkeznek.

Gyakorlati oktatás is folyik?

Egyes tantárgyak csak elméletben vannak érintve, más témáknál azonban a gyakorlat is a tananyag része. 

Vannak utánzó feladat, vannak jól felépített gyakorlati műhelyek, például a spriccelést teljes beavatkozással tanítjuk. Ha valaki nem szeretne részt venni a tevőleges tanulásban, arra is lehetőség van, akkor ő csendes megfigyelő lesz. 

Ha pedig valaki privátban, esetleg baráti társasággal jönne, arra is megvan a lehetőség.

Via