A vibrátoroknak annyi jótékony hatása van, hogy könnyen lehet, hogy a jövőben akár az orvos fogja felírni a használatukat. Azonban negatív hatása is lehet a szexjátékoknak, ha nem biztonságosan használod őket, és a biztonság alatt most elsősorban a tisztaságot értsd.

A testeddel kontaktusba kerülő eszközöket a legtöbb gyártó és szakértő szerint érdemes minden használat előtt és után is letisztítani, különben előfordulhat, hogy a játékon található baktériumok miatt valamilyen fertőzést szedsz össze. Ha ezt eddig is tudtad és be is tartottad, akkor is olvass tovább, mert nemcsak a mikor és hányszor a fontos, hanem a hogyan is.

Íme 6 tipp a szexjátékok tisztításához!

1. Vedd figyelembe, hogy miből készült!

Fontos tudni, hogy a különböző anyagok tisztítása különböző lehet. A játék használati utasítása általában tartalmaz információkat erre nézve, amit természetesen érdemes betartani, sőt, ha új játékot szerzel be, olvasd el annak a leírását is, mert könnyen lehet, hogy más anyagból készült, és ezért másféle tisztítást igényel! Az üvegből készült játékok ellenállóbbak, de például a szilikonból készült eszközökre károsak lehetnek a vegyszerek, így azokat csak szappanos vízzel érdemes tisztítani.

2. Vedd figyelembe, hogy elektromos-e!

Ami elemes, a falba be lehet dugni vagy bármilyen más módon áram kell a működtetéséhez, azt ne merítsd alá vízbe, mert tönkre megy, és ami még nagyobb baj, te pedig áramütést szenvedhetsz. Az ilyen eszközök tisztítása általában úgy oldható meg a legjobban, hogy egy szappanos vízzel átnedvesített kendővel letörlöd őket.

Ami azonban nem tartalmaz elektromossággal működő részeket, és vízben alámeríthető, azt érdemes úgy tisztítanod, hogy 8-10 percre forrásban lévő vízbe mártod.

3. Vedd figyelembe, hogy milyen szappan a legjobb!

A szexjátékok többségének tisztításához a szappanos víz a legjobb. De nem mindegy, hogy milyen szappant használsz! Kerüld az illatosított, túl sok adalékanyagot tartalmazó szappanokat! Használhatsz antibakteriális szappant, de abból is inkább egy gyengédebben tisztító, nem illatosított fajtát válassz!

4. Van nálad gumi?

Bizonyos szexjátékok felülete nem teljesen sima, mert porózus anyagokból készültek. Ezeket nem lehet 100%-ig letisztítani, így ha partnerrel együtt használod őket, csak akkor biztonságosak teljes mértékben, ha óvszert húzol rájuk.

5. Két használat között legyen száraz!

Ha használat után letisztítottad az eszközt, töröld szárazra, és lehetőleg hagyd a szabad levegőn egy ideig, hogy mindenképpen száraz legyen, mielőtt elteszed! Ha nedvesen teszed el a szexjátékodat, illetve nedves-párás helyen tárolod, sokkal könnyebben elszaporodnak azok a baktériumok, amik valahogy megúszták a tisztítást vagy azután kerültek rá az eszköre.

6. És még egy fontos a tárolásról!

Hiába tisztítod meg a vibrátorodat, ha utána nem egy tiszta helyen tárolod. A legtöbb eszközt abban a csomagolásban érdemes tisztítás után eltenni, amiben megvásároltad. Egyszerűbbnek, de nem valami higiénius megoldás, ha csak úgy bedobod az éjjeliszekrény fiókjába a következő alkalomig, amikor kedved szottyan újra elővenni.

Via