Te is vibrátorok és szexjátékok segítségét igényled a maszturbációhoz? Nálad is bevett menetrend van arra, hogyan érheted el a nagybetűs O-t, tudod, mikor hogyan érj magadhoz, hogy sikerrel záruljon a folyamat?

A maszturbációt is túlzásba lehet vinni?

Nos, akkor lehet, hogy te is aggódtál már azon, ez mennyire tesz jót hosszútávon. Volt már, hogy attól féltél, annyira magabiztosan és céltudatosan maszturbálsz, hogy ha később egy pasi váltja fel a szereped, akkor már képtelen leszel elélvezni?

Nők ezrei rettegnek attól, hogy ha túl sokat maszturbálnak, főleg ha vibrátorral, akkor a sima szexuális élmény egy partnerrel már nem elégíti ki őket. De tényleg van okunk erre az aggodalomra?

Emberek vs. szexjátékok

Ana Lombardía pszichológus és szexológus szerint ha okosan használjuk a szexjátékokat, nincs mitől tartanunk. Azonban ha túlzásba visszük, akkor igenis okozhat problémát hosszútávon a szexjáték. Ugyanis a test kissé hanyagabb lesz, és bizony nem feltétlen okoz majd örömet, hogy ugyanannyi befektetett munka nem okoz orgazmust. 

Nem arról van szó, hogy a csikló veszít érzékenységéből, hanem arról, hogy hozzászokunk az egyszerűséghez. A vibrátorokkal nagyon erős stimulációt kapunk anélkül, hogy bármit is tennünk kéne. Az emberek nem feltétlenül képesek ennyire intenzív ingerekkel ellátni minket. Gyakran látok olyan nőket a praxisomban, akik hozzászoktak a vibrátorok okozta örömökhez, és már nem képesek jól érezni magukat nélküle. Sokaknak az első orgazmusuk is vibrátorral volt, majd egész életükben azt hajhásszák. 

via