Tudjuk, hogy a mozi többnyire csak fikció, de egyes szexjelenetek annyira igazinak tűnnek, hogy akkor sem lepődnénk meg, ha tényleg megtörténtek volna. Mutatjuk is, hogyan sikerül elérniük a filmeseknek ezt a durva és valósághű illúziót!

Testszínű bugyi

A stáb tagjai sokszor testszínű bugyit vetnek be, amit speciálisan rögzítenek a színészek testéhez. A színpadi sminknek és a vágásnál hozzáadott effekteknek köszönhetően a  végeredménynél  ez teljesen láthatatlanná válik.

Protézisek és hamis izzadtság

Különösen explicit jelenetek forgatásakor sok színész kéri a protézis használatát, így megmutathatják az intimebb területeket anélkül, hogy sérülne a magánéletük. Sokszor még hamis izzadságot (rózsavíz vagy glicerin) is bevetnek, hogy a szexjelenetet még hitelesebbé tegyék. 

Intim parókák

Így van, néhány meztelen jelenethez parókát használnak... mégpedig szeméremszőrzetnek. Ezt az érdekes kis kelléket a szakmában merkinnek hívják, és számos színésznő alkalmazta már, többek között Kate Winslet A felolvasó című filmben, Anne Hathaway a Szerelem és más drogokban és Dakota Johnsonon A szürke ötven árnyalatában. Ez az intim paróka a tökéletes ágyék megjelenítésére szolgál, ami a valóságban valljuk be, ritkán fordul elő.

Trükközés a felvétellel

A megfelelő szög mindent megváltoztathat egy szexjelenetben. A Románc és cigaretta című filmben például Kate Winsletnek egy pilates labdán kellett ugrálnia, hogy vad lovaglást szimuláljon. Ezt aztán úgy vágták meg, hogy azt az illúziót keltse: Kate valóban szexelt a kollégájával.

A kaszkadőrök

Sajnáljuk, ha most egy világ dől össze benned, de muszáj elárulnunk: a legtöbb  szexjelenetben  kaszkadőröket és dublőröket használnak. Igen, akit a mozivásznon látsz, valószínűleg nem a kedvenc színészed, hanem csak egy alteregója. Akárcsak az  akciójelenetekhez, az erotikus jelenetekhez is profikat keresnek fel: az első esetben kaszkadőrt, a másodikban pornószínészt. Például Lars von Trier remekművében, A Nimfomániásban a szexjelenetek mind valódiak, de nem Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf és Uma Thurman játsszák őket.

És a kivételek 

Ritkán, de vannak olyan filmek, ahol valódi színészek valódi szexjeleneteit láthatjuk. Ez a helyzet A világítótorony című filmmel, amelyben az Alkonyat sztárja, Robert Pattinson tényleg maszturbál. 

A barna nyúl című film is nagy port kavart, méghozzá orális szexjelenetével: a két főszereplő, Vincent Gallo és Chloë Sevigny akkoriban jegyben jártak, és a színésznő a pletykák szerint tényleg szájjal elégítette ki a partnerét. 

Via