Bizonyára te is érezted már aktus után, hogy egy bizonyos jellegzetes szexszag terjengett a szobában. Na de mitől is alakul ki ez a különös dolog? Nem, annyit elárulunk, hogy nem az izzadtságtól.

Amit mindenki érzett már: a szexszag

dr. Sara Gottfried szerint, a szex után a jellegzetes szagot a sperma és a hüvelyváladék keverékének illata adja. A spermium pH-értéke magas, a hüvelyváladék pH-értéke viszont alacsony.

Így amikor a kettő találkozik, kémiai reakció megy végbe, és ez egy teljesen új illatot hoz létre a folyamat végeredményeként.

Nem, a szexszag kialakulását az óvszer használatával sem lehet elkerülni, a szex után mindig érezhető marad. Ugyanis a latex anyag, az izzadtság és a hüvelyváladék, valamint a sperma találkozása egy még jellegzetesebb eredményt ad. 

Az egészséges szexszag nem büdös

Ennek ellenére a szexszagnak nem szabad igazán büdösnek lennie, és egyáltalán nem hasonlíthat a halszagra. Ha mégis ezt idéző illat jön létre a találkozásból, akkor nem szabad halogatni az orvosnál tett látogatást.

Így tehát a szexszag arra is remek, hogy ellenőrizni tudd egészségi állapotodat, mert amennyiben kicsit is kellemetlen, itt az idő lépni. 

Via