A társkerső alkalmazások, főként a Tinder felhasználói rendszeresen arról panaszkodnak, hogy nem tudják, miként is kezdjenek bele egy értelmes beszélgetésbe. Egy szimpla szia mizuval indítani elég snassz lássuk be, de akkor joggal merül fel a kérdés, hogyan lehet ezt jól csinálni? Egyáltalán lehet? 

Kell egy kis kreativitás 

Lily Woomble, a Date Brazen alapítója és vezérigazgatója szerint nagyon is lehet jól csinálni, úgy gondolja igenis lehet értelmesen is beszélgetni a társkereső oldalakon, csak egy kis erőfeszítésre van hozzá szükség. Persze ez egy nagyon szubjektív dolog, és lehet, hogy egyáltalán nem lesz szimpatikus a feltett kérdés, de jelen esetben már maga az erőfeszítés és tisztelendő, hiszen a többség még csak meg sem próbálja. 

Több barátnőm is panaszkodott már arra, hogy unja a Tinderezést, mert egyszerűen semmi kreativitás nem szorult a pasikba, van, akitől még a bizonyos szia, mizura sem futja...

De akkor miért húzott jobbra!? 

– teszik fel joggal a kérdést, amire persze jó válasz nincs. 

Pár éve én is futottam pár kört a Tinderen, de hamar fel is adtam, mert régimódi lány vagyok és a személyes ismerkedés varázsában hiszek, ennek ellenére több, pozitív példát is tapasztaltam a környezemből, vannak barátnőim, akik táskeresőn ismerték meg életük párját, vagyis ebből is látszik, hogy lehet ezt jól csinálni, de a kérdés továbbra is a hogyan. 

Mit mond a randiguru? 

Ariella Surur, a Queer randiguruja szerint, amikor a társkeresőn üzenetváltásokba kezdünk a legtöbben arra törekszünk, hogy kvázi túléljünk. Ez általában azt jelenti, hogy nyitott kérdéseket teszünk fel, ami aztán lehetőséget ad a másiknak arra, hogy tovább gondolja a témát. Ha például valakit megkérdezünk egy konkrét dologról, amit a profilján látunk, akkor az remek kiindulópont lehet. 

A legfontosabb, hogy megértsük, az első üzenet célja, hogy felkeltsük valamilyen módon a másik érdeklődését. Alább most mutatunk néhány kezdő kérdést, ami megtörheti azt a bizonyos jeget és pozitív irányba terelheti a későbbi beszélgetéseket: 

  • Szia, mi az, ami örömet okozott neked ezen a héten? 
  • Miről tanultál mostanában, amiről akár órákig is tudnál beszélni? 
  • Mi volt az, ami utoljára megnevetetett? 
  • Olvastál mostanában valami érdekeset? 
  • Mesélj egy könyvről vagy filmről, ami megváltoztatta az életed. 
  • Ha a pénz nem lenne akadály, mihez kezdenél az életeddel? 
  • Milyen az áloméleted? 
  • Egy lakatlan szigeten rekedtél. Mi az a három dolog, amit magaddal vinnél? 
  • Ki lenne álmaid vacsorapartnere, és miért? 
  • Ki játszana téged az életedről szóló filmben? 

Adjunk esélyt

Persze ezek csak ötletek, nem szentírás, bármi, ami egy kicsit is kreatív, és túlmutat a már fentebb említett szia, mizu vagy, hello szép a szemed kliséken tökéletes indulás lehet. A lényeg, ha valóban komoly kapcsolatot keresünk, akkor fektessünk is bele energiát, hiszen ettől lesz olyan izgalmas az egész. Ne a megúszásra játszunk, mert annak bizony semmi értelme, ha esélyt keresünk, akkor adjunk is. Hajrá!