Te is azt gondoltad, hogy mindenféle akrobatikus pozícióra van szüksége a női orgazmus eléréséhez? Nos, a tudomány szerint ez egyáltalán nincs így, amerikai kutatók ugyanis megállapították, hogy egy egyszerű, ám nagyszerű pozíció a legmegfelelőbb a nők számára ahhoz, hogy elérjék a végső gyönyört. 

A misszionárius a befutó

A Sexologies folyóiratban megjelent tanulmány szerint a misszionárius póz a legideálisabb a női orgazmus eléréséhez. A kutatók egy ultrahangos gép segítségével vizsgáltak egy házaspárt, akik öt népszerű szexpozíciót próbáltak ki tíz percen keresztül. A pózok a következők voltak: misszionárius, párnával és anélkül, az andromache pozíció, a lótusz póz valamint a kutyapóz. A kutatók ezt követően azt vizsgálták, hogy melyik pozíció a legjobb a csikló vérámlásának a serkentésében. 

Az eredmények tekintetében a kutyapóz az, amit a nő a legkevésbé élvez, ezzel a szemben a néha unalmasnak titulált misszionárius póz az, ami a leghatékonyabban a női orgazmushoz vezet. Egész pontosan a párnás verzió nyert ebben a kérdésben, a tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a csikló véráramlása sokkal nagyobb, ha a nő medencéje alá egy párnát helyeznek a póz kivitelezése közben. 

Nem mindegy, milyen párna

A tanulmány szerint azonban nem mindegy az sem, milyen párnát használunk közben. a kutatást vezető orvos, Dr. Kimberly Lovie szerint egy speciális, háromszög alakú párna a legelőnyösebb. 

A szexuális életed feldobására pedig már léteznek is az ún. szexpárnák, amik nem csak nagyobb kényelmez biztosítanak a behatolás során, hanem lehetővé teszik a csikló intenzívebb stimulálását is. 

(via)