Elképesztő, de a tudomány állítása szerint összesen három alkalommal eshet valaki szerelembe az élete során. Szóval, ha már kétszer minimum voltál szerelmes, de azok véget értek, akkor nyugi, mert valahol vár rád, a harmadik, valószínűleg mindent felülíró románc. 

Háromszor egy életben

Persze az életed során sok mindenkivel találkozol és bizonyára többen lesznek, akik meg is mozgatnak benned valamit, de a kutatások szerint az igaz szerelmet mindenki háromszor találhatja meg. Kate Ross, az emberi kapcsolatok szakértője, egy 2016-ban publikált cikkben beszélt arról, hogy a tudósok megvizsgálták a kérdést, a kutatásba pedig 3000 brit nőt és férfit vontak be. Az eredmények tükrében pedig rájöttek, hogy három nagy szerelem jöhet el valaki életében, ezeket kategorizálták is. Szerintük ugyanis létezik az idealista, a pusztító és a tartós szerelem. 

Az idealista szerelem 

Az idealista szerelemre nagy eséllyel valamikor kamaszkorodban bukkansz rá, ez lehet az a bizonyos gimis románc, amiről mindenki tudja, hogy nem tart örökké, mégis annyira klassz és felemelő, hogy erre senki nem is gondol. Ebben a szerelemben hajlamos lehetsz túlmisztifikálni a srácot, úgy érezni, hogy ő a tökéletes, de aztán egyszer csak vége lesz, ami nyilván fáj, de mivel még fiatal vagy, hamar túl teszed magad rajta. 

A pusztító szerelem 

Ezt követheti aztán az ún. pusztító szerelem, amit nem is kell nagyon túlmagyarázni. Ez a fajta szerelem az, ami mérgez, ami felemészt, mégis előfordul, hogy sokáig nem vagy hajlandó elengedni, annak dacára sem, hogy semmi jót nem ad neked. Ez a szerelem ugyanakkor sok mindenre ráébreszthet, például felismerheted, mennyire vagy erős, ugyanis, amikor ennek vége, akkor neked nagyon erősnek kell lenned ahhoz, hogy túléld és feltakarítsd a maga után hagyott, néha szó szerinti pusztítást. 

A tartós szerelem 

Viszont, ha sikerült összeszedned magad, akkor végre rád találhat a harmadik, a tartós, az igazi igazi szerelem. Ez az, ami figyelmeztetés nélkül kopogtat az ajtódon és jó eséllyel a legszebb módon forgatja fel a világodat. Ez a szerelem egészséges, stabil alapokon nyugszik és, ha mindketten nyitottak vagytok rá, akár örökké is tarthat. 

(via)