A szexbútorokról írtunk nemrégiben, és íme még valami a lakásból, amivel felpezsdítheted a szexuális életeteket: a tükör! Ha neked már van egy az ágyad fölötti plafonra szerelve, akkor valószínűleg elég nagy szakértő lehetsz, de azért mindenképpen érdemes végigolvasni az alábbiakat – tükör előtt szexelni ugyanis teljesen más élmény.

Miért?

Vannak vizuális típusok, és a közhiedelem úgy tartja, hogy a férfiak kifejezetten azok, legalábbis ha szexről van szó. Dr. Lori Beth Bisbey szexterapeuta azonban figyelmeztet, hogy mindannyiunk számára izgató hatással tudnak lenni a vizuális ingerek: ha látunk egy vonzó testet, begerjedünk. A szex tehát izgalmasabb tud lenni, ha látjuk a partnerünket, vagy akár saját magunkat is kívülről.

Exhib/Voyeur

A tükörszex akkor lehet például különösen izgató, ha megtalálod magadban az exhibicionistát és a voyeurt. A tükör előtt szexelni kicsit olyan, mintha egyszerre mutogatnád magad és meg is lesnél valakiket. Maga a szex egyrészt egy performansszá válik: mintha a szex egy show lenne, amit a tükör számára adtok elő. Az exhibicionizmus pontosan ez, felizgat, hogy valaki lát téged. De közben ebből a helyzetből hiányzik a komoly veszély vagy kockázat, hiszen a nézők is ti ketten vagytok a párotokkal, egyszerre élve ki a mások meglesésére irányuló vágyakat.

Fotó: Getty Images/Cultura RF

Intimitás

De miközben a tükör a hálóban kicsit olyan, mintha beinvitáltatok volna még egy párt a hálószobában, ugyanakkor a szakértők másik tippje, hogy az intimitást is növelhetitek ezzel a praktikával.

A tükör segíthet megmtuatni, hogy a partnered tényleg vágyik rád. Látod a gyönyört, amit megtapasztalnak, és azt, hogy mennyire el tudnak veszni a szenvedélyben, és ez pedig biztonságérzetet adhat és javíthatja a kommunikációt a hálószobában

– mondja Rhian Kivits, a szex és a párkapcsolatok szakértője.

Önbizalom

Még egy tipp a szakértőktől: használd a tükörszexet arra, hogy a saját önbizalmadat növeld. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hogy ez esetleg nárcisztikus vonás lehet benned, mert egyszerűen arról van szó, hogy megfigyeled magad szex közben, hogy felfedezd, mennyire szép és vonzó a tested. Igen, a te tested sem tökéletes, de a tükörben meg fogod látni, mennyire nem számítanak ezek az általad talán hibának tartott dolgok. Az, ahogy a partnered beindul tőled, segíthet levetkőzni a szégyenérzetet és önbizalmat adhat.

És ha megjön az önbizalmad, vonzóbbá válsz a többiek számára, így ők még jobban élvezik az együttlétet veled, és neked is nagyobb gyönyört jelent majd a szex.

Persze nem mindenkinek megy ez ilyen egyszerűen. Ha zavar, hogy a testedet így látod szex közben, először kísérletezhetsz gyér megvilágítással. Ha például csak gyertyafény van a szobában, könnyebben tudsz koncentrálni a tükörben látottakra, mert amit kevésbé szeretsz a testedben, az nem lesz annyira direktben megvilágítva. De remélhetőleg hamarosan megjön a kedved és az önbizalmad ahhoz, hogy egyre több fényt adj a szeretkezéseteknek.

Szemkontaktus

Csomó olyan szexpozíció van, ahol a két fél ugyanabba az irányba néz, így a szemkontaktus kizárt. Ilyen például a kutyapóz és a lovaglás fordított verziója (angolul reverse cowgirl néven ismert). Sokkal izgalmasabbak tudnak lenni ezek a pozitúrák egy tükör előtt, mert így újra lehetségessé válik a szemkontaktus, láthatod a partnered arcát.

Kézi tükrök

És persze ne csak a falra erősített, nagy tükrökben gondolkodj. Különösen izgató tud lenni például a behatolás látványa mindkét fél számára, és ezt egy kézi tükörrel olyan szögekből sokkal jobban megnézheted, mint korábban bármikor.

Via