Lehetséges a túl sok szex? Nagyon úgy tűnik, hogy igen, és a tested többféle módon is jelzi neked, ha kicsit visszább kellene venned. Íme a szex túladagolás tünetei.

Mennyi az annyi? 

Az Archives of Sexual Behaviour-ban megjelent tanulmány szerint egy átlagos felnőtt évente 54 alkalommal szexel. Tehát a heti egy együttlét lehet a tökéletes arany középút. Persze mindaddig, amíg te és a párod többször szeretnétek ágybe bújni, és ennek semmilyen mellékhatása nincs, a több együttlétnek sincs akadálya. Ha azonban túl sokszor vagytok együtt, annak komoly következményei is lehetnek.

Hüvelyszárazság

A hüvelyszárazság a hosszú és túl sok szex egyik első nyilvánvaló tünete lehet. A szervezet természetes kenőanyaga romlani kezd, ami fájdalmat, kiszáradást és súrlódást okoz.

Gyulladás

Ha a külső bőr, a szeméremtest és a szeméremajkak felduzzadnak és megduzzadnak a közösülés után, ne szexelj, amíg ez meg nem gyúgyul. Mindenképpen alkalmazz rá gyógymódon, jegeld is, ha úgy kívánja a helyzet. Utána pedig csak síkosítóval szexeljetek. 

Fájdalom szex közben

Még ha a szex is a legélvezetesebb tevékenység, a szokásosnál több szex nemi szervek fájdalmát okozhatja. Ilyen esetben azonnal beszélj az orvossal!

Égő érzés

A hüvelyben szex közben vagy után fellépő égő érzés kényelmetlenné teheti azt, és azt jelezheti, hogy abba kell hagyni vagy szünetet kell tartani.

Via